Azoren, voor de echte natuurliefhebber

Op studiereis gaan is natuurlijk al geweldig, maar het is helemaal leuk als je met een collega op reis kunt. Samen met collega Josefien van der Zon ging ik vijf dagen op ontdekking op de Azoren. In totaal zijn er negen eilanden waarvan wij er twee hebben bezocht namelijk Sao Miguel en Terceira.


Sao Miguel
Na een prima vlucht met SATA Airlines, komen we 's avonds laat aan op Sao Miguel, het grootste eiland van de Azoren. De transferbus brengt ons naar hotel Royal Garden voor de overnachting. Aangezien het al donker is krijgen we nog geen indruk van het eiland, het blijft dus nog even spannend tot morgenochtend. De dag begint zonnig. We rijden met de bus door de levendige hoofdplaats Ponta Delgada. De wegen zijn goed, de huizen netjes onderhouden, we zien gezellige pleintjes, een mooie kerk en bij de haven een boulevard. Dit belooft wat! Morgen zullen we de stad uitgebreider gaan verkennen, maar nu gaan we op weg naar Furnas.


Geisers en kratermeren
Furnas staat bekend om z'n geisers. Overal waar je kijkt zie je, tussen de mooie begroeiing en bergen, rookpluimen omhoog komen. Dit is de stoom die van de warmwaterbronnen afkomt. Het ziet er ontzettend mysterieus uit en de geur die hiervan af komt is net zo mysterieus en niet lekker.

We krijgen hier een bijzondere lunch aangeboden; Cozido Caldeira. Een grote pan, gevuld met diverse soorten vlees, aardappels en groenten, wordt gedurende 6 uur in de grond gestopt. Door de warmte van de geisers worden de ingrediënten gestoofd tot een heerlijke maaltijd.
 

Vlakbij Furnas ligt het Park Terra Nostra. Dit park is prachtig met slingerende paden, mooie bloemen, eeuwenoude bomen en er zijn thermische wat ...

Lees verder

Reacties

N. Borsje

We zijn verschillende bestemmingen en prijzen aan het vergelijken. Heeft u online ook prijzen staan of heeft ineen gids? Mvg Natasja

Reageren