Azuurblauwe ogen en sneeuwwit landschap

We zijn nu twee dagen in Lapland en zijn inmiddels een beetje aan de kou gewend. Vandaag gaan we de allerleukste excursie doen: de husky safari!

 

Terwijl we naar de huskyboerderij wandelen horen we in de verte het blaffen van de enthousiaste honden. Ze merken dat we eraan komen en staan te springen om Lapland op hun manier te laten zien. Nadat we leren hoe we moeten remmen en sturen gaan we zelf aan de slag. We hebben een tweepersoonsslee. Ik begin voorop en mag lekker relaxen, terwijl mijn man Björn achter mij het stuurwerk verricht.

 

Bomen vol sneeuw en witte open vlaktes schieten aan ons voorbij. Het enige geluid dat je hoort is het rennen van de honden. De zon, die in deze periode maar heel kort te zien is, breekt door en dat maakt het witte landschap nog indrukwekkender.

 

Na een half uur wisselen we en word ik de stuurvrouw. Achterop de slee is het uitzicht net zo mooi, maar is het wel opletten geblazen! Even remmen wanneer nodig en mee hangen in de bochten.

 

Na de spectaculaire tocht warmen we op bij een vuurtje en genieten we van de lokale warme bessensap. Nadat onze tenen weer ontdooid zijn gaan we weer terug de kou in en lopen naar een ander deel van de boerderij. Donzige bollen dansen om onze voeten en dan kunnen we deze super schattige huskypuppy's knuffelen. Voor de puppy's is het goed om meteen vanaf de geboorte in contact te komen met mensen. En voor ons is dit natuurlijk ook geen straf. Wat een mooie beesten. Kijkend in die azuurblauwe ogen met de sneeuw om je heen, weet je dat je dit maar op één plek zo kunt meemaken. En dat i ...

Lees verder

lapland, vakantie huskyhonden husky's in lapland sledehonden in lapland

Reageren