Baie Dankie Zuid Afrika

Ik ben Annemarie Eisma en heb het prachtige Zuid-Afrika mogen bezoeken van 18 tot en met 25 maart 2013. Eigenlijk veel te kort voor zo’n prachtig land, maar dat betekent ook dat ik gewoon nog een keertje terug mag. Graag (laat ik u een kijkje nemen in) neem ik u mee naar de omgeving van Johannesburg en het Krugerpark. Kortom, een prachtige route door the Bush!

 

Voor deze kant van Zuid-Afrika vlieg je naar Johannesburg. Wij vlogen non-stop met de KLM, wat voor zo’n lange vlucht prettig is. Na aankomst is het de bedoeling daar zo snel mogelijk weer weg te gaan. Op de heenvlucht hebben we dat dan ook gedaan en zijn we direct doorgereden naar Pretoria, hoewel Johannesburg ook wijken heeft die veilig en modern zijn.

Toch wordt Pretoria aangehouden als uitvalsbasis en dat is beter, want Pretoria heeft zoveel meer te bieden, omdat het de administratieve hoofdstad is. Zo hebben we het Union Building gezien en het Voortrekkersmonument bezocht. Het verbaasde me eigenlijk dat ik zelf weinig tot niets van deze geschiedenis wist….bijzonder, dus zeker een bezoek waard en laat je de geschiedenis uitleggen door een gids. (TIP!)

In de buurt van Johannesburg is de township Soweto een aanrader om (TIP: per fiets) te ontdekken. Door een lokale gids wordt er verteld over het dagelijkse leven en het ontstaan hiervan, de apartheid en hoe een krottenwijk zich ontwikkeld. Hoewel het voor mij nogal dubbel overkwam, heb ik genoten. Bovendien hebben Nelson Mandela en Desmond Tutu hier gewoond.
 

Voor degenen die dichter in de buurt van Johannesburg willen blijven, kunnen denken aan de wijk Sandton met een prachtig winkelgebied of aan de prachtige hotels vlakbij de luchthaven van de keten Peermont (den ...

Lees verder

Reageren