Baskenland & Cantabrië

Wij hebben een heerlijke week doorgebracht in een prachtige groene deel van Spanje. Baskenland & Cantabrië staan bekend om woeste bergen, weelderige vegetatie, lekker eten, steile kliffen, zeer vriendelijke mensen en stranden met poederachtig zand. Wij hebben het gezien, meegemaakt en doorheen gereden. Hieronder vindt u een aantal hoogtepunten. 

 

BILBAO

Na aankomst in Bilbao reden we naar het stadscentrum. Veel muziek op podia in het oude centrum (Casco Viejo) en atleten die in de rivier zwemmen, op de rivieroever rennen en fietsen op de straten die onderdeel uitmaken van de Bilbao-triatlon. Erg fijn op een terras gezeten met live muziek, pinxtos gegeten in diverse bars en cafés en prachtige wijnen gedronken.

 

Voor het eerst van mijn leven heb ik een pintxos ontbijt gehad! Heerlijk al die kleine ontbijthapjes. Omdat we online kaartjes hadden gereserveerd voor een bezoek aan het wereldberoemde Guggenheim museum maakten we een klein wandelingetje van ons hotel langs de traag stromende Nervión rivier naar het museum.

Het museum zelf is al een prachtig kunstobject en binnen zie je vele zeer moderne kunstobjecten. Laten we zeggen … je moet er van houden. Jammer dat de normaal mooi begroeide hond voor de ingang opnieuw werd ingeplant zodat deze er nogal kaal uitzag. Later onder een heerlijk zonnetje een wandeling door Casco Viejo, de oude stad van Bilbao, gemaakt. We hebben de rit in de kabelbaan overgeslagen omdat de wijnproeverij op diverse terrassen in de oude stad erg veel tijd in beslag heeft genomen ;)

 

SANTANDER

Na twee dagen vertrokken we uit Bilbao om via Santander en een prachtige en kronkelende route langs de kust en door de bergen naar de Picos de Europa te rijden. Lunch in Barrio Pesquero, de oude visserswijk in Santander met een zeer grote vis. Helaas niet zo lekker ...

Lees verder

Reageren