Beleef betoverend Bali

Na een vlucht met Cathay Pacific, wat echt een prima luchtvaartmaatschappij is, komen we aan op de luchthaven van Bali (Denpasar). Hier kun je bij aankomst een visum kopen voor $ 25,00. Het is aan te raden om dit vooraf in Nederland te regelen wanneer je in de drukke periode reist. De wachttijd op de luchthaven van Denpasar kan dan aardig oplopen.
Wij hebben een 17-daagse rondreis gemaakt over Bali met een Nederlandstalige prive-gids in een rustig tempo. Het voordeel van een prive-rondreis is dat je nog meer van het land zult ontdekken en dat er veelal ook nog van de route kan worden afgeweken. Daarnaast kun je in je eigen tempo reizen en is er voldoende tijd voor de pauzes en het maken van foto’s.

Seminyak
De eerste plaats waar wij overnachten is Seminyak. Deze plaats heeft een langgerekt strand waar het prima vertoeven is. Vaak staat er een harde wind waardoor het uitermate geschikt is om te surfen, maar minder om te zwemmen. Bijna alle hotels hebben daarom ook een heerlijk zwembad in een prachtige tuin waar je heerlijk kunt relaxen.
In Seminyak zijn verschillende winkeltjes en gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten.

Ubud
Op de route naar Ubud hebben wij een stop gemaakt in Batubalan. Hier hebben we een traditionele Balinese dansvoorstelling bijgewoond. Dit is echt een aanrader. Prachtige kleding en een mooi verhaal. Vervolgens hebben we nog een bezoek gebracht aan een authentiek Balinees huis. Onze gids vertelde heel veel over de manier waarop de Balinezen leven. Erg leuk om te zien hoe verschillend dit is van onze leefwijze.

Aangekomen in Ubud hebben we het kunstmuseum bezocht. Ubud is het kunstcentrum van Bali en overal zie je dan ook galerieën met prachtige kunstwerken. Ubud ligt in de jungle en is omringd door rijstvelden (sawa’s). Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan het Paleis van Ubud ...

Lees verder

Reageren