Bemin het onbekende Zuid-Afrika

Begin maart is het dan zover. Ik ga voor de tweede keer naar Zuid Afrika het land dat mijn hart gestolen heeft toen ik er op vakantie was is 2008. Samen met het South African Tourism Board ga ik de Eastern Cape verkennen. Ik ben zo benieuwd naar deze redelijk onbekende streek.

 

Na een vlucht met Emirates land ik in de namiddag op de luchthaven van Durban. We ontmoeten onze locale gids Gertie Tuinder. Ze is geboren in Nederland en woont nu al lange tijd in Zuid Afrika. Ze is een kei in organiseren en kan ons alles op zeer boeiende wijze in het nederlands over Zuid Afrika vertellen.

Wij lopen naar ons busje waar wij de komende dagen mee zullen reizen en ontmoeten de chauffeur Sifiso.

 

We verblijven twee nachten in Durban. De stad heeft mij zeer positief verrast. Tien jaar geleden was het nog een no-go-area maar er is hard gewerkt aan veiligheid. We hebben een bezoek gebracht aan het mooie Moses Madiba stadion. Dit wordt nu alleen gebruikt voor rondleidingen en concerten van grootheden zoals Lionel Richie, Mariah Carey, enz. Je kunt zelfs naar het hoogste punt van het stadion met de skycar. Hier heb je een prachtig uitzicht over Durban. De echte adrenalinejunkie kan hier een airswing maken.

De stranden van Durban zijn prachtig en je kunt hier veilig in zee zwemmen of surfen door de haaiennetten die er hangen. De netten worden alleen weggehaald tijdens de populaire sardinerun dat tussen mei en juli plaatsvindt.

We rijden per riksja langs de boulevard en worden afgezet bij Ushaka Beach wat veel wegheeft van Miami Beach. Hier ligt ook Ushaka Marine World en dit is zeer de moeite waard om te bezoeken. Het aquarium is gebouwd in een oud schip en buiten zijn prachtige bassins met dolfijnen, zeeleeuwen, pinguïns en dergelijke. De Marine World is tevens een waterpark met zwembaden, glijbanen, tunnels en wildwater baan. ...

Lees verder

Bungee swing Oribi Gorge Rondavels, Oost kaap, zuid-afrika watervallen in de oostkaap safari in de oostkaap

Reageren