Bhutan, parel in de Himalaya

Spectaculair is de vlucht van Kathmandu/Nepal naar Paro in Bhutan. Eerst vlieg je langs de Mount Everest, de hoogste berg van onze planeet, en nog enkele pieken van meer dan 8.000 meter hoog om daarna heel snel te dalen naar een vliegveld ter grootte van een postzegel in een bergdal duizenden meters onder je. Paro is de enige internationale luchthaven in Bhutan, gebouwd op de enige plek in het land waar het enige kilometers redelijk vlak is en er ook nog zoiets als een ‘aanvliegroute’ is. De luchthaven ligt niet bij de hoofdstad want het vlakke stuk grond van ca. 2.500 meter ligt langs een brede rivier en die stroomt nu eenmaal op ongeveer 50 kilometer van de hoofdstad Thimphu.

De douane- en bagageformaliteiten gaan snel, want je hebt bij de reservering van de vlucht en visumaanvraag al formulieren moeten invullen. Men weet dus precies wie er wanneer het land in komt.


Het is rond lunchtijd als we de terminal uitstappen. De gids en de chauffeur staan ons op te wachten met een keurige wagen en brengen ons naar een restaurant waar we de eerste kennismaking hebben met een toeristenschotel in Bhutan. Er zouden er nog vele volgen want het lokale eten is nogal scherp gekruid en rode peper is zo’n beetje de nationale groente. Een sightseeing en bezoek aan de Dzong van Paro besluiten de middag waarna we naar ons hotel voor vannacht rijden. Het hotel ligt naast en hoog boven de runway van het vliegveld zodat we een prachtig uitzicht hebben. Van geluidoverlast is geen sprake want de enige airline die op Paro vliegt is de nationale luchtvaartmaatschappij van Bhutan DrukAir en die hebben maar 4 vliegtuigen. Ons wordt verteld dat er op de drukste dag maximaal 18 vliegbewegingen zijn; 9 starts en 9 landingen!

 

We hebben een grote ruime kamer met alles erop en eraan ...

Lees verder

Reageren