Bodrum & Kos, so close, so different..

In zes dagen twee verschillende bestemmingen zien, dat leek mij wel bijzonder. En zo gezegd zo gedaan. Het werd een combinatie van Bodrum/Turkije en het eiland Kos/Griekenland,

 

Bodrum:  In de Griekse oudheid heette Bodrum Halikarnassos, toen was het al een belangerijke havenplaats en nog steeds staat Bodrum bekend als schilderachtige havenplaats gelegen op het kruispunt van de Egeïsche en middelandse zee. Vanwege de prachtige ligging op een schiereiland en de kleine witte huisjes die tegen een heuvel zijn gebouwd, is Bodrum een zeer geliefd vakantieoord.

In de gezellige, sfeervolle bazaarwijk bepalen kleine winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes het straatbeeld. In de haven liggen talloze plezierjachten en houten visserboten, Gulets genoemd

Bodrum wordt ook wel het St. Tropez van de Turkse Riviera genoemd met name door de aanwezigheid van de rijke Turkse jetset.  De jachthaven en de lange boulevard zijn 's avonds open the place to be om lekker te shoppen en slenteren. Bodrum beschikt over verschillende eetgelegenheden en uitgaansmogelijkheden, waaronder de zeer bekende openlucht-discotheek Halikarnas met plaats voor 5000 bezoekers. 

 

Gumbet:  De plaats Gumbet, wat op zo'n 3 kilometer van Bodrum is gelegen, is echt geschikt voor vooral jongeren daar hier een bekende “barstreet”aanwezig is met allemaal verschillende barretjes en clubs. Uiteraard kan je ook de kust van Gumbet opzoeken waar een boulevard loopt met allemaal verschillende terrasjes voor het drinken van een heerlijke cocktail.
Tip: Het is leuk om te ...

Lees verder

Reageren