Bon Bini Beautiful Bonaire (& Curaçao)

Bon Bini!! Na een lange vlucht van ongeveer twaalf uur kwamen wij via een tussenlanding op Sint Maarten, aan op Hato Airport in Curaçao! Eerst moesten we langs de immigratiedienst en de douane, snel de koffers ophalen en naar buiten om zon op onze huid te voelen. De transferbus staat al klaar om ons naar het eerste overnachtingshotel Santa Barbara Beach Resort te brengen.
Dit is het hotel waar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima ook altijd verblijven, als zij Curaçao bezoeken.


Na onze eerst nacht in de Caribbean, gaan wij vandaag de Jan Thiel Baai bezoeken. Hier gaan wij als eerste vier accommodaties bezoeken om vervolgens zelf Jan Thiel te ontdekken. Wat hier natuurlijk meteen opvalt bij ons Nederlanders is de Albert Heijn, hier heet het supermarkt van den Tweel! Hierna lopen wij door over de boulevard en zien we de mooie stranden, met prachtig zeewater waar je tot op de bodem kunt kijken. Nadat we alles goed in ons hebben opgenomen, stappen we in de bus voor een eilandtour over Curaçao. Tijdens de tour brengen wij o.a. een bezoek aan; Barber, Christoffel Park, Westpoint, Landhuis Tula, de Grote Knip en Soto. Door onze enthousiaste gids werden wij op de hoogte gebracht van leuke feiten en tips over het eiland. Hierdoor kregen we een hele goede indruk van het eiland, met zijn vele unieke stranden, baaien en voormalige landhuizen.

Tip! Breng tijdens deze tour zeker een bezoek aan landhuis Tula, hier krijg je een rondleiding en worden er liedjes gezongen uit de slaventijd, die ze je ook willen leren. Na het diner brengen wij een bezoek aan de bekendste club van Curaçao 'Cabanas'. Hier vind je de relaxte sfeer van het eiland terug, een avondje dansen met je voetjes in het zand. Op het eiland heeft elke club zijn vaste avond, dus wil je een avondje dansen vraag dan goed na waar je exact die avond ...

Lees verder

Reageren