Bucketlist-topper: Aurora Borealis

Het noorderlicht, een fenomeen wat op veel bucketlists te vinden is. In noordelijk gelegen plaatsen in de wereld kun je dit prachtige schouwspel zien als je geluk hebt. En dit geluk was aan mijn zijde in Fins Lapland!

 

We boeken een speciale noorderlicht safari waarbij we 's avonds diep de bossen in rijden. Hoe donkerder de omgeving, hoe beter de kans om het noorderlicht te zien. Eenmaal aangekomen is het bewolkt, niet zo gek want het heeft de hele dag gesneeuwd. Omdat er nu nog niets te zien is gaan we door naar het Laino Snow Village. Een hotel dat jaarlijks opnieuw wordt gebouwd van sneeuw en ijs. We krijgen een rondleiding, kijken in de kamers en  drinken een biertje in de ice bar. Na anderhalf uur in het hotel te hebben gekeken, gaan we vol verwachting weer naar buiten. Het is nog steeds niet opgeklaard, helaas. Toch wel teleurgesteld stappen we de bus weer in en rijden we terug naar het stadje Levi, waar we verblijven.

 

Door de warmte in de bus val ik een beetje in slaap totdat mijn man me plotsling wakker maakt en zich hartop afvraagt wat het is dat hij buiten ziet. Ik kijk en ja hoor, daar is het, het noorderlicht! Ik ben meteen klaarwakker en met mij de hele bus, iedereen slaakt een gilletje van enthousiasme. We zijn al in Levi en dus stappen we uit en zien we de groen/blauwe slierten boven ons hoofd dansen. We besluiten naar het grote meer vlakbij te wandelen, waar het wat donkerder is, zodat we het nog beter kunnen zien.

We liggen uren op het bevroren meer met het magische noorderlicht boven onze hoofden. Zo bijzonder! Omdat ik niet weet of ik dit ooit nog zal zien, blijf ik roerloos liggen en geniet ik met volle teugen.

 

Deze kan in ieder geval van míjn bucketlist af. Check!


aurora borealis lapland lapland vakantie noorderlicht

Reageren