Californication

Na een zeer relaxte en goedverzorgde vlucht per KLM komen we na 11 uur vliegen, aan in een wat druilerig San Francisco. Shuttle busjes wachten ons al op om ons naar de hotels te brengen. De groep is de eerste twee nachten verdeeld over verschillende hotels; het Best Western Americania, Hotel The Good en Hotel The Carriage Inn. Er staan vandaag dan ook nog twee hotelbezoeken op het programma. De hotels zijn kwalitatief vergelijkbaar met elkaar, maar liggen in een mindere buurt; vooral in de avond is het wat onguur. ’s Avonds zijn we uitgenodigd voor een diner in een lokaal Italiaans restaurant.


De volgende morgen schijnt de zon volop en zal dat ook de hele dag blijven doen!

De dag begint goed met een uitgebreid ontbijt in het Sheraton Hotel bij Fisherman’s Wharf waarna een rondleiding in het hotel volgt. Na het ontbijt lopen we naar de opstapplaats van de beroemde Cable Cars. Een ritje met deze tram mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan San Francisco. Na de tramrit gaan we naar de haven om aan boord te gaan van de Harbor Princess voor een rondvaart naar de Golden Gate Bridge en langs de beroemde gevangenis Alcatraz. Als je Alcatraz wilt bezoeken zal je een aantal maanden voor vertrek al een kaartje moeten reserveren aangezien er slechts een beperkt aantal bezoekers per dag verwelkomt worden.

In de middag gaan we gaan Union Square; hartje centrum van San Francisco. Hier vind je talloze winkels, diverse shopping malls en eetgelegenheden. San Francisco is vrij compact waardoor alles eigenlijk op loopafstand is. Vanaf Union Square is het ongeveerd 30 minuten lopen naar The Fisherman’s Wharf.

We bezoeken Hotel Adagio, welke in een zijstraat van Union Square ligt, in het Theater District. Dit is een, voor stadsbegrippen, kleinschalig hotel met 130 kamers. Het hotel is recent volledig

gerenoveerd en is nu van alle moderne gemakken voorzien. Goed verzorgde kamers met op de hoger gelegen verd ...

Lees verder

Reageren