Camperrondreis Yukon, Canada

In de maand September ben ik een week naar de Yukon geweest, het meest westelijk deel van Canada, grenzend aan Alaska. Geweldig! Wat een overweldigende natuur en wat een ervaring om met een camper te reizen! Om daar te komen vlieg je naar Whitehorse. Het is daar 9 uur vroeger dan in Nederland. We hebben een camperrondreis gedaan door de Yukon, gereden over de vele beroemde highways en via Alaska weer terug.

Saloons & Goldrush
Beginnend vanuit Whitehorse rijden we met de compleet uitgeruste campers van Fraserway over de Klondike Highway naar Dawson City. Onderweg kun je bij de beroemde Braeburn Lodge een heerlijke ‘cinnamon bun’ eten. Echt een aanrader!  Aangekomen in Dawson City waan je je echt terug in de tijd. Deze cowboy stad herinnert aan de ‘Gold Rush’ van de 19de eeuw met zijn gekleurde gevels en saloons. Bij het Downtown hotel kun je in de Sour Toe Club volgens een oude legende een drankje drinken met een gemummificeerde teen erin. Degene die dit aandurven ontvangen hiervoor zelfs een diploma! Voor een heerlijk diner kun je terecht bij Aurora Inn. Om de avond af te sluiten is er in de stad een casino, ‘Gerties’ genaamd, waar ‘s avonds zang en dans optredens zijn. Dit is ook de enige plek van vermaak in Dawson City dus daarom elke avond druk bezocht.

The Dempster

Vanuit Dawson City kun je naar de Dempster Highway rijden. Deze weg leidt tot aan Inuvik en is 736km lang. Onderweg hebben we weer prachtige fotostops gemaakt. Na zo’n 150km kom je bij Tombstone NP waar je prachtige wandelingen kunt maken en natuurlijk is er de kans om dan elanden of beren tegen te komen. Helaas hadden wij dat geluk niet.

Top of the World

Vanaf Dawson City vaar je met de pont naar het begin van de Top of the World highway. Deze prachtige route, met constant mooie vergezichten, is ...

Lees verder

Reageren