Catalunya , het andere Spanje!

Catalunya; een prachtig 'land' in het noordoosten van Spanje, grenzend aan de Pyreneeën.


Voordat ik hierheen ging was het voor mij een onbekende bestemming. Maar wat is het er mooi! De inwoners, Catalanen genoemd,  willen onafhankelijk worden en daardoor krijg je het gevoel dat je in een apart land in Spanje bent. Als je ervoor kiest om per vliegtuig hierheen te gaan, dan kom je aan op Barcelona of Girona. Barcelona ligt centraal aan de kust en is dus de ideale start om zoveel mogelijk te gaan zien. Ik raad aan om dit met een huurauto te gaan doen. De wegen zijn goed en met een rondreis zijn de afstanden niet al te groot.


Figueres ligt in het noorden, tegen de Pyreneeën aan en staat bekend om het Salvador Dali museum. Wat een bijzondere man is dit geweest, en dat zie je terug in al zijn kunstwerken. Wij hebben dit museum bezocht olv een gids, en zo kom je alles te weten over deze kunstenaar.


Het binnenland bezit zowel prachtige natuur als veel historie en cultuur. Diverse kloosters, zoals het Monastery of Poblet, waar je ook kunt overnachten. Een bijzondere ervaring! In de ochtend, om 6 uur, luiden de klokken en gaan de gebeden van de nog 34 woonachtige monniken beginnen.

 

Siurana, een middeleeuws dorp gelegen bovenop een hoge klif met uitzicht op de valleien en de rivier de Siurana Cornudella. Deze omgeving is erg populair bij wandelaars en bergbeklimmers.
Het landschap is divers waardoor er veel outdoor activiteiten mogelijk zijn. Wij hebben mogen hiken in het bos, dit was de makkelijke route met een beetje klimmen en klauteren, kayakken op de rivier de Ebre, 12 kilometer stroomafwaarts tussen de bergen en fietsen vanaf de berg naar beneden. Maar ook voor de gevorderde wandelaar en klimmer zijn er genoeg mogelijkheden!

 

En uiteraard niet te vergeten; de vele wijnmakerijen met velden vol verschillende soorten drui ...

Lees verder

Reageren