Châtel, skigebied Portes du Soleil

In de voorjaarsvakantie is het vaste prik om met het gezin op wintersport te gaan. We zijn al diverse malen naar Oostenrijk geweest maar dit jaar was de keuze gevallen op Chatel in Frankrijk. Chatel ligt in het wintersportgebied Les Portes du Soleil. Vanuit dit skigebied ski je zowel in Frankrijk als in Zwitserland. Het is een aaneengesloten gebied van ruim 650 kilometer aan piste. Elke wintersporter vindt hier wat hij wil. Er zijn 318 kilometer blauwe pistes voor de beginnende skiërs. De rode en zwarte pistes zijn ook goed vertegenwoordigd met ruim 335 kilometer. Voor de snowboarders zijn er in totaal 3 halfpipes, 9 funparks en 4 boardercrosses.

Chatel ligt middenin het skigebied en is een uitstekend startpunt voor vele tochten. Het ligt op ongeveer 950 kilometer van Utrecht en is per auto, bus, trein en vliegtuig prima te bereiken. Wij reden vanuit Noord Holland binnen 12 uur naar Chatel. Ga je met het vliegtuig, dan is Geneve het dichtstbijzijnde vliegveld, vandaar ga je dan verder met de trein naar Aigle en per taxi door naar het skigebied. Ook per buspendel is Les Portes du Soleil goed te bereiken. Er zijn diverse hotels, chalets en appartementen te huur in het skigebied. De belangrijkste en grootste dorpen zijn: Avoriaz, Morzine, Les Gets en Chatel. Allen in Frankrijk gelegen. In Zwitserland zijn er onder andere Champoussin, Champery, Torgon, Morgins en Les Croset. In het skigebied van Les Portes du Soleil zijn een aantal dagtochten te maken. Zoals vanuit Les Gets via Morzine, Avoriaz naar Chatel. Voor de geoefende skiër is het zelfs mogelijk een hele ronde te maken.

Vanuit Chatel kun je via Torgon naar Morgins en dan door naar Champoussin, les Croset om via Avoriaz weer uit te komen in Chatel. Je neemt geen 2 keer de zelfde lift of piste en alleen in Morgins moet je even de straat over steken om met een stoeltjeslift weer verder te gaan. Het skigebied ligt op redelijke hoogte (Chatel op 1200 meter) zodat het e ...

Lees verder

Reageren