Colombia, een land voor avonturiers

Onze Latijns-Amerikaspecialist Yvonne Klijbroek neemt jullie graag mee tijdens haar eerste reis door het machtig mooie Colombia. Colombia heeft prachtige natuur en is daarom zeer geschikt voor avonturiers. Nog vaak kijkt zij met een beetje heimwee terug op de mooie rondreis die zij maakte door jungle, woestijn, koffieplantages, authentieke bergdorpjes, koloniale steden en oogverblindend mooie stranden.

 

Bogotá

Bogotá is het startpunt van de meeste rondreizen. Ook die van mij! Om bij ons hotel te komen in het koloniale gedeelte van de stad, de oude kern, genoten wij al direct van het verkeersavontuur! We gingen weliswaar vanaf de luchthaven met de taxi toch veroorzaakte dit behoorlijk wat zweethandjes. Het lijkt alsof de verkeersregels om de stad in te komen niet bestaan! Met vijf auto's naast elkaar rijdt je gemakkelijk op een driebaansweg. Echt hilarisch hoe iedereen de snelste probeert te zijn. En maar toeteren! Uiteindelijk zijn we natuurlijk veilig in ons hotel aangekomen. We droppen de spullen op de kamer en gaan op zoek naar een terrasje om even bij te komen met een heerlijk kopje Colombiaanse koffie.

 

De volgende ochtend starten wij de dag bij één van de bekendste bezienswaardigheden van Colombia: de zout-kathedraal van Zipaquira. Het was nog best even zoeken want de cathedraal ligt ondergronds en is dus niet direct bij aankomst in het wijkje zichtbaar. Binnen in zijn er verschillende ruimtes die mooi verlicht zijn.

 

Tip: Op zondagen kun je hier een kerkdienst bijwonen!

 

Neiva

Onze eerstvolgende stop tijdens onze reis richting het zuiden was in Neiva. Eigenlijk stopten we hier alleen om de lange afstand naar San Agust&iacut ...

Lees verder

Reageren