Colombia voor avonturiers

Mijn rondreis door Colombia begon in Bogota. We hadden vooraf een hotel gereserveerd in het koloniale gedeelte van de stad, de oude kern. Om daar te komen was het al meteen een avontuur! Vanaf de luchthaven gingen we met de taxi. Het lijkt alsof de verkeersregels om de stad in te komen niet bestaan! Met vijf rijen dik reden de auto's op een driebaans weg echt hilarisch hoe iedereen de snelste probeert te zijn en maar toeteren, uiteindelijk kwamen we dan in ons hotel aan en konden we even bijkomen op een terrasje voor een heerlijk kopje Colombiaanse koffie.

 

De volgende ochtend zijn we één van de bezienswaardigheden gaan bezoeken van Colombia die wereldwijd bekend is, namelijk de zout kathedraal van Zipaquira. Het was nog even zoeken in het dorp want de cathedraal ligt ondergronds en is dus niet direct zichtbaar. Binnen in zijn er verschillende ruimtes mooi verlicht. Tip! Op zondagen kunt u een kerkdienst bijwonen.

 

Hierna vervolgden we onze reis richting het zuiden. Onze eerstvolgende stop was in Neiva.

Eigelijk stopten we hier alleen om de afstand te overbruggen verder naar het zuiden. Maar het stadje was zeker de moeite waard. 's Avonds konden we daar lekker eten en klonk er overal gezellige Zuid-Amerikaanse muziek. Vanwege de heerlijke temperatuur zijn de meeste gelegenheden ook buiten of met open dak. Lekker dansen in de buitenlucht!

 

's Avonds laat kwamen we aan in San Agustin waar we een paar nachten zouden gaan verblijven.

Dit dorp heeft ook weer een typische Zuid-Amerikaanse uitstraling. Wel is dit een erg toeristisch dorp. Dat komt omdat er in deze omgeving verschillende ontdekkingen zijn gedaan uit de pre-Colombiaanse geschiedenis. Er zijn diverse graven en tonbes gevonden met standbeelden ervoor.

Alle beelden zijn uniek en hebben allemaal een andere betekenis. Het is erg int ...

Lees verder

Reageren