Combi Fuerteventura en Lanzarote

In het najaar ben ik op reis geweest naar Fuerteventura / Lanzarote.  Ik heb expres gekozen voor een combinatie tussen de beide eilanden om het verschil te zien en te beleven. 

 

Ik vertel u graag over de 2 hoogtepunten van mijn reis:

 

Op een van de ochtenden zijn wij in alle vroegte op de snelle bootverbinding vanaf Fuerteventura ( Corralejo ) naar Lanzarote ( Playa Blanca ) gestapt.  De tocht duurt 15 minuten. Elk uur vertrekt er een boot.   Het was geweldig.  De zon kwam op en wij zaten heerlijk aan de koffie. Geen betere manier om wakker te worden. De zee was gelukkig rustig.  Er is ook een minder snelle versie, dan ben je 35 minuten onderweg. 

 

Vanuit Playa Blanca zijn wij naar het Timanfaya Nationaal Park gegaan. Dit park ligt in het zuidwesten van Lanzarote, het ruigste deel van het eiland.  Dit beschermde gebied laat overduidelijk zien dat Lanzarote een vulkanische oorsprong heeft. Het nationaal park is vernoemd naar het eerste dorp dat tijdens de vulkaanuitbarstingen van 1730-1736 weggevaagd is. In totaal zijn tijdens deze zes jaar durende erupties elf dorpen van de aardbodem verdwenen. Daarnaast is er bijna honderdtachtig vierkante kilometer landoppervlakte voorgoed veranderd.  

Iedere dag is tussen 9 en 17 uur het nationale park te bezoeken.  We parkeren de auto en merken gelijk dat er nog vulkanische activiteit aanwezig is.  Dit laten ze ons zien op 4 verschillende manieren: 

  1. Eén van de medewerkers van het park laat gasten in een cirkel staan en geeft iedereen een beetje lavagrind dat hij op een bepaalde plek van de bodem haalt. Het grind is bijna te warm om vast te pakken.
  2. Het publiek mag rondom een kuil gaan staan. Je voelt en ziet de warmte al uit de kuil omhoog komen. Er wordt een bosje stro bovenaan ...

    Lees verder

Ferry van Fuerteventura naar Lanzarote Aan boord van de ferry van Fuerteventura naar Lanzarote Timanfaya Nationaal Park Timanfaya Nationaal Park

Reacties

Freek Verhulst

Leuk! Wij willen in het najaar ook gaan met 2 . Twee weken. Elk eiland een week. Wat is de beste periode, plaatsen, e.d. ? Ik hoor graag uw verhalen. Alvast bedankt

Reageren