Combi van Engelse gastvrijheid en de Franse keuken

Ik ben op studiereis geweest naar de Kanaaleilanden.

De Kanaaleilanden liggen op +/- 20km voor de kust van Normandië en de beste reistijd is juni/juli/augustus/september. De gunstige ligging in een warme golfstroom zorgt ervoor dat het klimaat mild is.
 

We zijn vertrokken vanaf Rotterdam Centraal met de Thalys. In tweeënhalf uur ben je dan in Parijs. Daar hebben we een leuke fietstour gedaan onder leiding van een Nederlandse gids. De volgende ochtend zijn we met de TGV naar St. Malo afgereisd. Vanaf Parijs station Montparnasse doe je hier zo'n drie uur over.
 

St. Malo is een historische vestingstad in Bretagne. De stad heeft een mooie stadsmuur en een
drukbezochte haven. Indien je met de auto naar de Kanaaleilanden reist is St. Malo zeker de moeite waard om ook een of twee dagen te verblijven.

Vervolgens zijn we met de ferry in ongeveer anderhalf uur aangekomen op het grootste

Kanaaleiland Jersey. Met een huurauto zijn we direct het eiland gaan verkennen. Houdt er rekening mee dat de wegen vaak erg smal zijn en dat je aan de linkerkant van de weg rijdt, dit is toch altijd even oefenen geblazen. Het eiland heeft veel weilanden en beboste heuvels. De kust is rotsachtig en heeft prachtige baaien waar je zand en kiezelstranden tegen kunt komen. Ook vind je op het eiland heerlijke wandelroutes, fietsroutes en prachtige bloemen onderweg. Er worden ook verschillende evenementen gehouden waaronder het bloemencorso 'Battle of Flowers' in augustus.
 

Voor de avonturiers is er op Jersey een spannend survival parcours in de Creepy Valley. Via allerlei obstakels kom je uiteindelijk bij de vrije val vanaf 12 meter hoogte! Ook de King Swing is erg spannend. Dit is een soort schommel waarbij je zelf kunt bepalen hoe hoog je wordt getrokken waarna je zelf met een trektouw de schommel los laat en weer heel hard naar beneden zw ...

Lees verder

Reacties

Henk en Josephien

Hallo allemaal, Het is zaterdagmorgen en zijn op de luchthaven van Guernsey. Een heerlijk gezellig kleine luchthaven waar je de toestellen nog "ouderwets" ziet binnen komen en gaan. En inchecken??? Geen 3 uur van te voren zoals op Schiphol maar een half uur is genoeg. Als je dat niet relaxed noemt............. Wij kijken terug op een hele fijne vakantie. Niet alleen de accomodatie maar de hele sfeer en de gastvrijheid maakten ons verblijf zeer aangenaam. Het personeel, iedereen zonder uitzondering was vriendelijk en behulpzaam. Wij werden als VIP's behandeld. En ondanks dat het een klein luxe hotel is gaat het er toch informeel maar met stijl aan toe. Heerlijk!!! De ligging is ook ideaal. Dichtbij de stad, de bushalte en de start voor een klifwandeling. Vanmorgen werden we uitgezwaaid door een gedeelte van het personeel en een van hen bracht ons nog naar de luchthaven ook. Wat een service!! Het eiland; prachtig met al die "greenlanes" met plenty of wilde bloemen erlangs. En ik kon het niet laten om een paar stekkies te pikken. Gelukkig mag dat hier. In tegenstelling tot Australië.. Wandelaars kunnen hier hun lol op want er zijn volop wandelwegen. Zowel in het "binnenland" als langs de kliffen aan de kust. En wat een uitzichten. Het vervoer deden we met de bus want met een weekkaart van £19 kun je elke bus waar dan ook naar toe nemen. En dat geld haal je er dubbel en dwars uit. Het verkeer is alleen rondom de stad druk en op de rest van het eiland gaat het er rustig aan toe en geeft men elkaar de ruimte. Het weer was wisselvallig maar in de stad St.Peter Port is er genoeg te doen als er een buitje valt. Mooie winkels, het museum van Victor Hugo, de Castle Cornet om er maar een paar te noemen. Ook het eiland Sark bezocht. Wat een plaatje. Hier kun je je alleen verplaatsen met de fiets of benenwagen. Een auto is uit den boze. We zijn hier met de boot (1 uur varen) naar toe geweest. Hier bevindt zich een prachtige tuin waar je je ogen uitkijkt. Een klein paradijsje. We hebben zomaar wat ervaringen opgeschreven om jullie te laten weten dat het prima voor elkaar was. Wil je weg van alle drukte en genieten van de mooie natuur dan ben je hier op het goede adres. Je moet geen subtropisch klimaat verwachten. Dat geldt alleen voor de planten die subtropisch zijn i.v.m de warme golfstroom zodat het in de winter niet vriest. Hartelijke groet van Henk en Josephien

Reageren