Compacte indruk van een zwart en wit eiland

Wij, Nathalie van den Boogaard en Ellen Leering, hebben in deze vijf dagen een compacte indruk gekregen van deze twee totaal verschillende eilanden, letterlijk zwart en wit!

 

De reis begon op het “witte” eiland Fuerteventura met de meeste stranden. Het ligt op een steenworp afstand van de Sahara en ziet er ook zo uit. De overnachting was in het Riu Palace hotel in Jandia. Dit geluk hadden we op de hele reis, verblijven in de gastvrije RIU- hotels waar service en kwaliteit hoog in het vaandel staan! Jandia ligt in het zuiden van het eiland met kilometers lange zandstranden. Het is ook ideaal voor kinderen omdat de zee langzaam afloopt.

We hebben een mooie eilandtoer gedaan. Vooral het plaatsje Betancuria is bijzonder met kleine witte huisjes en overal om je heen zie je het vulkanische gebergten. Deze hebben verschillende kleuren, door de samenstelling en onder invloed van de zon en wolken. De wegen door de bergen zijn goed, maar wel met heel veel bochten! Grappig is dat je niet veel mensen tegen komt onderweg maar daar en tegen wel veel geiten. De geitenkaas is dan ook van top kwaliteit en een populair export product.

Aan de west kant van het eiland zijn geen stranden, wel een ruige zee. De strandplaatsen liggen dan ook aan de noord-, zuid- en oostkust. In het noorden ligt Corralejo. Dit is van oudsher een gezellig vissersdorp. Gelukkig hebben ze de authenticiteit goed weten te bewaren in deze populaire plaats.

 

Vanuit de haven zijn we in 20 minuten in volle vaart naar Lanzarote gevaren. Deze tocht is overigens ook leuk als dagexcursie! Bij aankomst in Playa Blanca zie je gelijk de zwarte kleur van de aarde. Alhoewel deze plaats ook echt blanke stranden heeft.

 

Direkt na aankomst zijn we doorgereden naar Timanfaya National ...

Lees verder

Reageren