Corfu, een echt vakantiegevoel!

Ik, Linda Wijnstra, Heb onlangs voor u het prachtige Griekse eiland Corfu ontdekt.  Hieronder een verslag van mijn reis naar dit eiland. 

 

Het eiland Corfu ligt geografisch gezien dichter bij Italië dan enig ander deel van Griekenland.
Het landschap is behoorlijk heuvelachtig, met vruchtbare vlaktes en dalen.  De hoogste berg is de Pantokrator, 914 meter hoog. Corfu staat ook bekend om zijn enorme hoeveelheid olijfbomen, natuurlijk zonovergoten stranden, maar ook zeker om de zomerresidentie van de Oostenrijkse Keizerin Elizabeth. Sissi verbleef graag in het Achilleion.  Ook Corfu-stad is zeker de moeite waard, maar ook een aanrader is om het eiland met een huurauto te ontdekken. Gezien de geringe afstanden is alles prima te bereiken.

 

Bestemmingen die we bezocht hebben:

Gouvia
Gouvia, de meest bekende badplaats van Corfu is een leuk gezellig kustplaatsje met een bruizend
centrum, waar zeker jongeren volop plezier vinden. Gouvia heeft zand/kiezelstranden, winkels, restaurants, een goed uitgaansleven met bars, terrasjes en enkele disco's. Je ziet er opvallend veel goedkope restaurantjes. Met twee personen voor 25 euro eten inclusief drinken zal prima lukken in Gouvia. Het dorp is vrij klein maar heeft een opvallen ruime keuze aan Griekse eethuisjes (Tavernes). De haven is ontzettend gezellig me de uitstekende restaurants eromheen.

Corfu-Stad
Corfu-Stad, ook wel Kerkyra genoemd, is de hoofdstad van het eiland. Het is geen grote stad, maar
er heerst altijd een kosmopolitische sfeer. Deze mooie stad is gebouwd tijdens de Venetiaanse overheersing en heeft nog een echte vestingmuur. Corfu-Stad staat bekend om de gezellige boulevards en vele kleine straatjes met winkeltjes, restaurants en terrassen en is dan ook zeker een bez ...

Lees verder

Reageren