Corsica op z'n mooist

Een strakblauwe lucht en sneeuw op de bergen op de achtergrond verwelkomen ons als we het vliegtuig uitstappen. We halen de huurauto op en rijden richting Ajaccio waar we direct al het eerste natuurschoon kunnen bewonderen bij Tour de la Parata. Wat een rust en ruimte!

 

Vanaf Tour de la Parata heb je een prachtig uitzicht op Les Îles Sanguinaires. Het lijkt wel of alle Corsicanen aan het joggen, wandelen of aan het wielrennen zijn... Na een bezoekje aan de “Boerenmarkt” met heerlijke producten van het eiland en een lunch aan de haven van Ajaccio rijden we via Propriano naar het berg dorpje Sartène. Hier worden we ontzettend hartelijk ontvangen door de eigenaren van ons hotel en krijgen van hen ook wat informatie over de omgeving. Het heerlijke etentje in het dorpje was een fijne afsluiting van de dag.

 

De volgende dag begon al goed met een uitgebreid ontbijt buiten op het terras. Vervolgens hebben we een prachtige route gereden naar Bonifacio. Deze oude stad ligt boven op een kaap, die wordt omgeven door kalkwanden. Beneden bij de jachthaven zijn veel terrassen en winkeltjes. Je kunt daar ook een treintje nemen om naar de oude stad te gaan.

 

Tip: geniet van een heerlijk ijsje bij ijssalon Rocca Serra bij de jachthaven!


We rijden naar Porto Vecchio waar we overnachten in een oud een wijnvaten pakhuis. Het is compleet gerenoveerd en helemaal trendy. De baai van Porto Vecchio is echt prachtig! Je schijnt hier zelfs af en toe dolfijnen te kunnen zien zwemmen!

 

Esther wilde graag eens een lekkere bergroute rijden, daarom besloten we naar Ospédale te gaan. Je rijdt ...

Lees verder

Bonifacio meer bij Porte Vecchio Esther op Corsica Sartene

Reageren