Cotswolds: prachtig en pittoresk

Een gebied dat bij veel Nederlandse toeristen nog onbekendheid geniet, zijn de Cotswolds.
Dit gebied kan worden omschreven als….zeer Engels. De dorpjes zijn pittoresk en fotogeniek. Veel Engelse series, waaronder onder andere Midsomer Murders, zijn opgenomen in dit deel van het land. Maar ook veel bioscoopfilms worden hier “geschoten”. Het landschap is prachtig glooiend met weidse uitzichten. Wanneer wij het Cotswold District bezoeken, verblijven wij vlakbij het dorp Stow on the Wold, wat een uitstekende uitvalsbasis is naar een aantal prachtige, dorpen. Tevens is er midden in het centrum, van Stow een werkelijk fantastische tearoom, waar je kunt genieten van een heerlijke Afternoon Tea.

Uiteraard kan men met de eigen auto de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk maken. Echter, wanneer je bijvoorbeeld een dag of vijf dit gebied wilt bezoeken is het aan te raden om een vliegticket naar London Heathrow of Birmingham te boeken. Vanaf hier rijdt u met een huurauto in circa een uur het gebied in.

Typische Cotswolds dorpen zijn:
- Bourton on the Water (redelijk toeristisch)
- Burford
- Broadway
- Chipping Campden
- Bibury

Vanuit het Cotswold District zijn de universiteitssteden Oxford en Bath, prima te bereiken. Deze eeuwenoude steden hebben een groot aanbod aan winkels en combineren dat met de mogelijkheid culturele uitstapjes te maken.In Oxford is een bezoek aan de vele colleges (deel van Oxford University) een aanrader. Zo vindt je in het prachtige Christ Church College de eetzaal die gebruikt is als eetzaal in de Harry Potter films. Bath, staat met name bekend om zijn authentieke en prachtig gerestaureerde Romeinse baden.

Iets verder weg, maar nog steeds prima te bereiken is Stratford Upon Avon (geboorteplaats van William Shakespeare). Stratford is gebouwd langs de rivier de Avon, hetgeen uitnodigt voor een mooie wandeling. Oud ...

Lees verder

Reageren