Cruise met de Aida Blu


Ik, Therese Bielfeldt, heb op uitnodiging  kennis mogen maken met de Duitse rederij Aida voor een korte cruise richting Spanje en Frankrijk.


We vliegen met Transavia vanaf luchthaven Rotterdam (wil nooit meer anders!!) naar Palma de Mallorca,  waar de transferbus al klaar staat om ons naar het schip te brengen. De bus rijdt, langs het de prachtige hoofdstad Palma, in een klein half uurtje naar de haven. Na de vlotte incheckprocedure kunnen we onze hut opzoeken. De koffers zijn gelabeld en worden door de crew naar de juiste hut gebracht. Iedereen heeft een pasje gekregen waarmee je kan “betalen” en entree tot de hut hebt. Het handigste is om je creditcard hieraan te koppelen, zodat je op de laatste dag niet meer hoeft  uit te checken. Je kunt je rekening dagelijks op de tv in je hut controleren.

Wij verblijven in een luxe 2-persoons balkonhut die van alle gemakken is voorzien. Zelf vind ik het zeer uniek om een haven binnen te varen en te genieten van de opkomende zon, liggend in een hangmat op je balkon!! Deze korte cruise brengt ons in een paar dagen van Mallorca naar Cannes en Barcelona. 

Ons was verteld dat deze bekend staat als “feestcruise” en dat merk je meteen s'avonds bij de welkomstparty rondom het zwembad; het is één groot feest met lasershows en moderne muziek. Het publiek is ook anders dan op de langere reizen; veel groepen met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Zowel Cannes- als Barcelona, zijn prima steden om zelf lekker rond te kijken, te winkelen of neer te strijken op één van de vele terrassen.  

Wat Aida onderscheidt van menig ander rederij, is het sportieve karakter. Wat is er nu leuker om per mountainbike (op elk schip aanwezig) de omgeving te gaan verkennen. Of een  heerlijke stadswandeling ...

Lees verder

Reageren