Cruise met de MS Rotterdam

Samen met mijn man Pieter hebben wij uitgebreid kennis gemaakt met de Holland America Line met vertrek vanuit Rotterdam.

Route: Rotterdam - Bergen - Geiranger - Alesund - Eidfjord - Rotterdam.

 

We staan bijtijds op om de koffers te pakken. Heerlijk dat er geen limiet is, je kunt gewoon meenemen wat je wilt. Vanaf 13:00 uur kunnen we inschepen. Het is prachtig weer, 24 graden, weinig wind, stralende zon aan een blauwe lucht.
In Rotterdam aangekomen zijn de Wereldhavendagen in volle omvang van start gegaan. We kunnen daarom niet bij de Wilhelminakade afgezet worden omdat daar het middelpunt van de festiviteiten is. We worden omgeleid naar de SS Rotterdam op het Katendrechtsehoofd. Daar staat een shuttlebus klaar en een vrachtwagen voor de bagage. Het inchecken gaat vlot en al snel kunnen we ons in de hut installeren. Daarna kunnen vanaf ons balkon en het Sky Deck naar diverse scheepsdemonstraties en honderden boten en bootjes kijken. Aan de andere kant staat een shantykoor uit Vlaardingen onafgebroken gezellige liedjes te zingen.
Iets na 17:00 uur vertrekken we en varen we luid toeterend de Maas af richting Nieuwe Waterweg en de Noordzee. Het duurt wel 2 uur voordat we de zee bereikt hebben en koers zetten naar Bergen.

De hut is riant; een Verandah hut met extra groot balkon omdat we helemaal achteraan het schip op de hoek zitten is ons balkon zowel aan de achterkant als aan de zijkant van het schip. We genieten van een drankje liggend en zittend op de deckchairs.
Wat later kleden we ons om voor het diner dat voortreffelijk is.


Een dag op zee. We slapen uit en laten het ontbijt in de hut bezorgen. Het is prachtig weer en we besluiten voorlopig lekker te gaan lezen op het balkon tot we om 14:00 uur aanschuiven bij een wijnproeverij door de sommelier aan boord.
Aansluitend gaan we langs bij de kunstveiling ...

Lees verder

Reageren