Cruise vanaf Venetië naar Griekenland

In een van onze zomervakanties heb ik samen met mijn gezin (man en 2 dochters) een fantastische cruise met MSC Cruises gemaakt. Wat een geweldige belevenis was dat!

Allereerst de aanblik van de MSC Musica in de haven van Venetië, wat een groot schip… maar liefst 16 dekken! Het leek wel of je tegen een flatgebouw aankeek. Dit schip biedt echt alles voor een onbezorgde vakantie. Het is namelijk een waar vakantieresort op zich. Aan boord tref je onder andere een casino aan, een tal van restaurants, een theater, een fitness, een heerlijke spa/wellness gelegenheid, zwembaden, bars, eigenlijk teveel om op te noemen. De 1275 hutten aan boord bieden ruimte voor maar liefst 3223 passagiers.

Om een goed beeld wat betreft de reis te bieden, volgen hier de bestemmingen die wij tijdens de cruise aangedaan hebben.

Venetië
Geniet van de bijzondere sfeer in deze prachtige stad met het San Marco Plein, Dogenpaleis, Rialto brug en de beroemde brug der Zuchten. Vanaf het dek heb je een schitterend uitzicht over de stad wanneer het schip door de Canal Grande vaart.

Bari

Dit is een oude Italiaanse stad. In het oude centrum is het een wirwar van kleine steegjes met winkeltjes en ijssalons waar je heerlijk ijs kunt eten. Vanaf de haven rijdt er een toeristentreintje naar het centrum.

Katakolon

Deze griekse haven is de toegangspoort voor een bezoek aan het oude Olympia, waar de oorsprong ligt van de Olympische spelen.

Santorini

Dit meest zuidelijke eiland van de Cycladen is eigenlijk het topje van een deels onder water gelopen vulkaan. De hoofdstad Fira biedt een prachtig uitzicht over zee. Het cruiseschip gaat voor anker voor het eiland en je wordt per tender naar de haven gebracht. Vervolgens kun je per kabelbaan, of op een ezeltje, de berg op om een bezoek te brenge ...

Lees verder

Reageren