Cruisen is keuzes maken

Cruisen is keuzes maken. Dat klinkt zwaarder dan het werkelijk is, maar toch....

Wil ik een vroege dinerzitting of juist een late? Wil ik a-la-carte of buffet? Wil ik alle drankjes inclusief of koop ik de drankjes per stuk aan boord?

 

Omdat deze cruise een studiereis voor mij was, werden deze keuzes voor mij gemaakt en had ik het gemakkelijk.  Misschien juist daarom is het een eye-opener geworden voor mij.

 

Als ik zelf had mogen kiezen zou ik een vroege dinerzitting gekozen hebben in het a-la-carte-restaurant. Lekker op tijd eten. Mooi opgemaakt borden, alles aan tafel geserveerd door de tafelbutler, een goed glas wijn. Heerlijk ontspannen en rustig. Na het diner zou ik dan nog voldoende tijd hebben om te genieten van een theatershow en een cocktail in één van de bars.

 

Studiereizen zijn om te leren en dat heb ik gedaan! Ik kreeg namelijk een late dinerzitting, weliswaar ook in het a-la-carte restaurant met mooi opgemaakte borden, een tafelbutler en een goed glas wijn, maar het verdere programma verliep, vrijwel helemaal, in omgekeerde volgorde..... en eerlijk gezegd beviel me dat heel goed.

 

Het is namelijk heerlijk om, vermoeid en wat hongerig van de dagexcursie, uit te puffen, met een  drankje en een snack, in het buffetrestaurant. Daarna, opgefrist en wel, de avond te beginnen met een glas wijn in één van de bars en na de theatershow getrakteerd worden op een heerlijk diner.

 

Het blijft uiteraard persoonlijk, maar voor een volgende cruise heb ik mijn keuze al gemaakt. 


Reageren