Cruisen, wat een beleving!

Samen met mijn collega Tineke, mogen wij een aantal dagen meevaren op het paradepaardje van de HAL: de splinternieuwe MS Koningsdam. We varen van Kreta naar Rome, met een tussenstop in Napels.

 

Wat is het schip groot!  Als we in onze hut aankomen zijn we teleurgesteld. De prullenbakken zijn nog vol, vieze handdoeken liggen op de grond, bed is gebruikt, er is gewoon niets schoon gemaakt. Na onze melding komen er honderdmaal excuses en worden er gelijk twee mensen op gezet om de hut schoon te maken. De hut ziet er echt heel luxe uit,  maar dat kan ook niet anders, de Koningsdam is pas dit jaar in april gedoopt. We leggen onze spullen in de hut neer en gaan het schip ontdekken.

Wat een restaurants, bars en zwembaden... Het ziet er allemaal mooi verzorgd uit. We nemen alvast wat te eten in het Lido (buffetrestaurant). Er zijn verschillende buffeteilanden, waar alles vers gemaakt wordt. De variatie is enorm! 

 

We meren af en de vaart gaat beginnen. 's Ochtends hebben wij ons ontbijt laten bezorgen in onze hut. Dit hebben genuttigd op ons balkon met uitzicht op zee. Wat een leven! De dag op zee genieten wij volop.  Hapje en drankje mee op het dek, lekker op een van de vele zonnebedden liggen en genieten van de zon met een prachtig uitzicht over zee.  Een prachtig beeld.

 

's Avonds gaan we naar de Music Walk. Er staat een Motown band te spelen, daarna gevolgd door de bekende Crazy Piano’s. Vervelen is haast onmogelijk aan boord. Er is keuze uit stand-up comedy & music, een 'poolside movie', in het theater wordt een show - What on Earth - opgevoerd, er is een workshop 'Become your own Winemaker', en natuurlijk is er ...

Lees verder

Balkon Koningsdam Dineren op de Koningsdam Napels Koningdam

Reageren