Cruisen met MSC Magnifica

In de maand September ben ik samen met Sandra Blok , op uitnodiging van MSC Cruises, 3 dagen te gast geweest aan boord van de MSC Magnifica.

De Magnifica is een schip in de "Musica" klasse; dit is de middenklasse van de MSC schepen met 1259 hutten en plaats voor 3223 passagiers.  Wij scheepten rond 11 uur in bij de PTA (Passengers Terminal Amsterdam) vlakbij het Centraal Station (+- 15 minuten lopen vanaf de achterzijde van het station)

Nadat we onze koffer beneden hadden afgegeven en boven, na een vriendelijke begroeting door MSC sales Jan Prikkel en zijn collega Heleen Zonneveld, verkregen wij onze "cruise card", waarna we aan boord mochten.  Onze koffers werden naar onze hut gebracht en wij gingen direct richting de disco voor een presentatie.  We kregen algemene info over MSC, haar schepen en de te bevaren routes in 2015.

Eén van de redenen dat we naar Hamburg varen is het feit dat MSC vanaf 2015 vrijwel alle Noord Europese cruises laat aanvangen vanaf Hamburg. Voor de Nederlandse gasten is daarom een train-cruise aanbod samengesteld. Per rechtstreekse trein ben je in 5 uur in Hamburg vanaf Amsterdam en vanaf het Hauptbahnhof ben je in max.15 minuten bij de haven.  Na de presentatie hebben we heerlijk geluncht in het buffetrestaurant.

We hadden ruime keuze; van pizza tot hamburger en van salade tot belegde broodjes! Koffie, thee en water is vrijwel altijd verkrijgbaar en aan tafel komt een steward vragen of je wellicht een frisje of iets anders wilt nuttigen. Hierna hadden we vrije tijd om op eigen gelegenheid het schip te verkennen.

Om half 7 meldden we ons weer in de Tiger bar, een centrale plek op het schip waar ook het entertainment team vaak aanwezig is om gasten salsa- of andere danslessen te geven. Om 7 uur konden we genieten van een ope ...

Lees verder

Reageren