Cruisen met de AIDA Sol

Ik ben Elma Molenaar en mocht ik een korte cruise maken met de Aida Sol van Amsterdam naar Hamburg. We maakten de laatste dagen mee van een 7-daagse stedencruise Hamburg-Southampton-Le Havre-Zeebrugge-Amsterdam-Hamburg.

 

Aida is een Duitse rederij, de voertaal is Duits maar al het personeel spreekt ook Engels. De aankondigingen en het dagprogramma zijn in het Duits. Het totaal aantal passagiers bij de Aida Sol(4*) is 2180 personen en 611 bemanningsleden. In tegenstelling tot de meeste rederijen zijn bij Aida de fooien bij de reissom inbegrepen! Aan boord is geen kleedregel. Waarbij aangetekend wordt dat je natuurlijk niet in badkleding in de restaurants kunt verschijnen. De sfeer is informeel. 

Voor kinderen en jongeren is ook veel te doen aan boord. Zij kunnen met grote korting reizen. Kinderen van 2-15 jaar zijn vaak gratis en jongeren van 16-24 jaar betalen tussen de 35 en 350 euro indien zij in de hut van de ouders slapen. Ook krijgen zij in hutten met verbindingsdeur hoge kortingen. Bij de rederij zijn deze prijzen op te vragen.

 

De Aida Sol lag de hele dag bij het PTA gebouw in de haven van Amsterdam en voer pas om 24:00uur via IJmuiden naar de eindbestemming Hamburg. De passagiers konden de gehele dag en avond Amsterdam verkennen. Wij waren vanaf 13:00uur op het schip en hebben een uitgebreide rondleiding gehad. De volgende dag was een zeedag , wij kregen in de ochtend een AIDA presentatie van onze tourleader Darren en daarna hebben we twee leuke 3Dfilms gezien in de bioscoop. Op de derde dag kwamen we in de ochtend aan in Hamburg.

 

De Aida Sol is een modern schip met een duidelijke bewegwijzering. We hebben maar twee hutten kunnen bekijken omdat het hele schip bezet was. De hutten zijn modern ingericht en ruim. Aan boord zijn zeven restaurants waaronder vier specialiteiten restaurants, het Brauhaus waar een vers getapt biertje ge ...

Lees verder

Reageren