Cuba, een droomvakantie!

Een lang verwachte droom komt uit, onze vakantie gaat naar Cuba! Zeker nu de banden met de USA weer worden aangehaald wil ik nog heel graag zien hoe de eigen cultuur is van dit bijzondere land. We vliegen met de dreamliner van TUIfly en heen vliegen we in 9 uur rechtstreeks naar Varadero. Wij verblijven 15 dagen in een hotel in Varadero waarvandaan we allerlei leuke excursies maken. Het weer in Cuba is heerlijk, we komen aan en het is wel warm maar het briesje maakt het echt lekker zomers. Bij aankomst staat de beroemde Cuba Libre al voor ons klaar en worden we verwelkomt door Cubaanse muzikanten, je bent meteen in vakantiesferen.
 

We rijden in een kort uurtje naar Varadero, een landtong/schiereiland in het noorden van Cuba. Op Varadero vindt je allemaal prachtige resorts waar je goed kunt vertoeven. Varadero heeft meerdere winkelcentra en een klein centrum met marktjes, restaurants en een heuze Beatles bar. Vanuit ons hotel kun je 3 kilometer lopen naar het centrum, maar omdat Varadero ongeveer 14 kilometer lang is, is het vaak handiger om met de bus te reizen. Ieder half uur rijdt er een hop on – hop off bus langs alle hotels, naar het centrum en naar de haven van Varadero. Deze bus kost 5 CUC (ongeveer gelijk aan 5 euro) en hiervoor kun je heel Varadero over reizen. Vraag wel goed of de bus waar je in stapt de kant op gaat waar jij heen wilt, dat scheelt je een namelijk een rondje van anderhalf uur, ik spreek uit ervaring haha.


Na een paar dagen niksen, is het tijd voor wat cultuur, we vertrekken richting Havana, de hoofdstad van Cuba. We hebben een leuke gids die goed Nederlands spreekt en ons veel kan vertellen over de geschiedenis van de stad. We rijden langs de prachtige boulevard waar grote, koloniale gebouwen staan. Dit is echt weer een heel ander deel dan wat wij tot nu toe hebben gezien. Havana is een vrij rustige stad, het verkeer rijdt rustig en er zijn goede verkeersregels. We stoppen bij Plaza de la Re ...

Lees verder

Oldtimer Boottocht Cuba Trinidad Trinidad

Reageren