Cuba, terug in het verleden

Wij zijn van Amsterdam in circa 10 uur naar Havana op Cuba gevlogen. Daar begon onze rondreis over het eiland. Na de rondreis hebben wij nog heerlijk genoten op het strand van Varadero.

Havana

Na aankomst op het eiland hebben wij ons even opgefrist en zijn we gelijk Havana gaan ontdekken. Wat een geweldige stad. Het is net een openluchtmuseum; koloniale gebouwen, kerkjes, smalle steegjes en pleinen maar er is ook een modern gedeelte en een mooie boulevard “de Malecon”. Wij vonden het erg leuk dat wij overnachten in hotel Ambos Mundos. In dit hotel was Ernest Hemingway (een bekende Amerikaanse schrijver) een van de vele gasten. Een bezoek waard is ook de bar La Bodeguita del Medio waar hij vaak genoot van een Mojito. Een ritje per oldtimer met op de radio een swingende salsahit hoort echt bij een bezoek aan Havana!

Op naar Pinar del Rio en de Vinales vallei, wereldberoemd vanwege de tabak. De beste sigaren van de wereld worden van deze tabak gerold. Erg indrukwekkend! Ook kan je in deze regio de Mogotes bezichtigen, dit zijn rotsformaties die zomaar uit de grond lijken te komen. De omgeving is hier prachtig, heel groen met veel verschillende soorten bomen.

Trinidad

Ook hebben wij een dag in Trinidad doorgebracht. Wat een geweldige stad en het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Typisch Trinidad zijn de rode daken, pastelkleurige gebouwen en keienstraatjes. Een leuke plek om een drankje te drinken is bij Canchanchara. Bestel dan ook het gelijknamige drankje gemaakt van rum, honing en limoensap, smaakvol! Ik vond Trinidad de mooiste stad die ik gezien heb op Cuba.

In Camaguey hebben we een stadstour per bicitaxi, een soort fietstaxi gemaakt. Camaguey is een wirwar van kleine steegjes en bochtige straatjes. Toen de stad weer eens verwoest werd door piraten, wilde ze het voor indringers niet te makkelijk maken vandaar allerlei bo ...

Lees verder

Reageren