Cuba, veel meer dan sigaren en oude auto's

We hebben er lang naar toe geleefd, onze reis naar Cuba! De verwachting bij Cuba draait vooral om de sigaren, tropische muziek, oude auto’s en de oude architectuur. Dit alles wordt helemaal waar gemaakt!

Na een vlucht van ongeveer 10 uur landden we op Varadero, Varadero is de plaats op Cuba waar de meeste mensen hun strandvakantie door brengen. Hier hebben we voor twee weken een hotel gereserveerd. Een middenklasse All-In resort aan het parel witte strand van Varadero.
We komen laat in de middag aan en de transfer naar het hotel is ongeveer 30 minuten. De superior kamers zijn in het hoofdgebouw van het hotel gelegen. De standaard kamers (waar wij voor hebben gekozen) liggen verspreid door de tuin van het resort. Het is helemaal naar onze zin, er zijn gemiddeld vier kamers in een gebouw, waarbij je een privé zwembad hebt. Ook zijn deze kamers heel dicht bij het strand gelegen.

Nog gauw eten we mee van het diner buffet, naar Cuba gaat men niet voor de culinaire hoogstandjes maar het eten is perfect. Er is veel variatie en het zijn uitgebreide buffetten.
Na het eten, nemen we met een Cubaanse cocktail in de hand nog even een kijkje op het strand. Het is al donker maar je hoort de zee rustig ruisen. Nog langer wakker blijven (i.v.m. de jetlag) gaat voor ons niet lukken dus gaan we naar bed. En ja hoor! Zoals we thuis vaak rond negen uur wakker worden als de wekker niet gaat is het nu drie uur ’s nachts… het is op Cuba zes uur vroeger dan in Nederland dus het klopt precies.

We vermaken ons tot het licht word buiten. Als we de gordijnen open doen is het een tropische droom, palmbomen, een helder blauwe lucht een zee die ik nog nooit zo mooi helder heb gezien aan een parelwit strand. Heerlijk!!

We gaan richting het ontbijt en besluiten daarna Varadero te gaan ontdekken, de luchtvochtigheid is zo vlak voor het orkaanseizoen (van juni tot en met oktober) erg hoog. Het is wa ...

Lees verder

Reageren