Cuba, wat een belevenis!

Na een prima vlucht van ongeveer 10 uur met de Dreamliner kwamen we aan op de luchthaven van Varadero. Koffers van de band en dan begint ons Cuba  avontuur! 

 

De route die wij hebben gereden is:  Varadero – Havana – Viñales – Cienfuegos – Trinidad – Camaguey – Santiago de Cuba – Guardalavaca – Holguin.

 

De eerste twee overnachtingen hebben wij  in een echt prachtige koloniale hotel in Havana doorgebracht.  Even acclimatiseren en dan gaat onze rondreis met de auto beginnen. In Havana word je meteen overvallen door de sfeer van Cuba, oude auto's en heerlijke muziek op het terras van het hotel. Vooral die auto's... prachtig, je komt ogen en oren te kort!

 

Het hotel ligt ideaal aan de rand van het oude centrum, zodat je makkelijk het centrum

“Habana Vieja” kunt verkennen. Natuurlijk drink je een mojito in La Bodeguita del Medio, waar Ernest Hemingway vroeger zijn favoriete drankje dronk.

 

Vooral in Nederland kun je een stadstour door Havana boeken in een Chevrolet Bel Air. Keurig op de afgesproken tijd kwam er een knalroze auto voorrijden en ja hoor, dat was de gereserveerde oldtimer! Tijdens de rondrit liet de gids/chauffeur alle highlights zien. Overal langs de weg zie je foto's en teksten van Che Guevara en Fidel Castro, verder geen reclame ofzo.

 

Havana heeft een mooie indruk op ons achtergelaten en nu gaat de autorondreis beginnen. De huurauto wordt opgehaald en rijden richting Viñales. Nou, de autoroute A1 is al een belevenis op zich, want wat kom je tegen op de snelweg? Voetgangers, paard met ruiter, fietsers, paard en wagen, ossekarren en veel lifters. Zij rijden ook nog tegen het verkeer in en steken plotseling over. Ook als je toevallig een leuk restaurantje aan de andere kant van de sn ...

Lees verder

Reageren