Curaçao en Aruba

Om 06:00 verzamelen we op Schiphol. Na een kop koffie en de kennismaking lopen we naar de gate. Op naar een lange zit, maar dat hindert niet want we gaan naar Curaçao en Aruba!
 

Eenmaal aangekomen (een uur eerder dan gepland!) is het tijd om bij te komen van de comfortabele vlucht. In de bus laait het enthousiasme op als we de eerste stranden zien. We verbazen ons over het gemoedelijke Kontiki Beach en de prachtig ruime kamers en nemen al snel een duik in de Caribische zee. De stranden aan Mambo Beach zijn prachtig en de zee helder blauw. Met overal palmbomen krijgen we echt het vakantie gevoel.
 

De volgende ochtend bezoeken we een aantal bekende hotels aan Mambo beach en de Jan Thiel Baai. Alles straalt een bepaalde rust uit, een rust die je verwacht op de Antillen. ‘s Middags maken we een eilandtour langs de westkant van het eiland. Net als je denkt dat de zee niet blauwer kan, rijden we nog mooiere stranden tegemoet. De vriendelijke gids vertelt ons over alle leuke en grappige feiten van Curaçao. Nooit geweten dat Curaçao ook zoveel cultuur bezit! ‘s Avonds een bezoek gebracht aan het koninklijke Avila hotel, waar onze koningin altijd verblijft wanneer zij Curaçao bezoekt. Na het diner in dit hotel hebben we geproefd van het nachtleven aan Mambo Beach. Alles is heel vriendelijk en gemoedelijk. Wat is het heerlijk om onder de sterren met een briesje te dansen op je favoriete muziek.
 

Op dag 3 vliegen we van Curaçao naar Aruba, maar niet voordat we Willemstad uitvoerig hebben bezocht. De pontjesbrug, de grote haven, de vrolijk gekleurde huizen, het hoort allemaal bij het beeld van deze stad. In de binnenstad kun je prima shoppen of op één van de vele terrasjes neervlijen voor een Hollandse stamppot (wel een beetje vreemd om dit te eten als het bijna 30 graden is buiten). Met een laatste blik op deze enerverende stad vertrekke ...

Lees verder

Reageren