Cyprus, eiland van Aphrodite

Op slechts vier uur vliegen ligt het droogste en warmste eiland van de Middellandse Zee, Cyprus.

Door de strategische ligging werd Cyprus overheerst door vele volkeren, zoals de Grieken, Romeinen, Perzen, Byzantijnen, Ottomanen en Engelsen. De invloeden van deze overheersers zie je terug in de vele opgravingen, kastelen, kloosters, het overheerlijke eten en het feit dat men op Cyprus aan de linkerkant van de weg rijdt.

 

Het noorden van Cyprus wordt tot op de dag van vandaag bezet door Turkije. Een oplossing is helaas nog niet nabij. We spreken dan ook van de Republiek Cyprus als we het over het zuiden van het eiland hebben en de Turkse Republiek van Noord-Cyprus (T.R.N.C.), zoals de Turken dit deel van Cyprus sinds 1983 noemen.

 

De Republiek Cyprus is het meest toeristisch ontwikkeld en biedt verschillende badplaatsen, zoals Paphos. Paphos ligt in het westen en biedt, buiten de verschillende zandstranden, een gezellige haven met een kasteel en veel restaurants met hun terrassen aan zee. Hier hangt een ontspannen sfeer en je kunt hier heerlijk wandelen of een hapje eten bij zonsondergang. Verder staat Paphos bekend om de vele bezienswaardigheden, waaronder de Koningsgraven waarin de Romeinse en Griekse adel werd begraven. De eeuwenoude rotsgraven zijn nu leeg en kunnen worden bezocht. De Romeinse mozaïeken van Paphos worden gezien als de mooiste van het oostelijk Middellandse Zeegebied en je vindt ze in de huizen van Dionysos, Theseus, Aion en Orpheus.

Verder vind je in Paphos nog de ruïnes van een Romeins theater, de stadsmuren, een tempel en een Romeinse Agora. De meeste hotels zijn gelegen aan een lange wandelpromenade langs de kust. Hier zijn ook een aantal barretjes, restaurants en winkels te vinden.

 

Limassol is met 150,000 inwoners de tweede stad van het eiland. Hier wordt geleefd, gewerkt en er worden zaken gedaan en dat merk je als toerist. Het verk ...

Lees verder

Reageren