Cyprus, waar de zon altijd schijnt

Cyprus is een vakantiebestemming waar ik al meerdere keren ben geweest, zowel privé als studiereis.

Cyprus is een heerlijke bestemming met het beste klimaat van de Middellandse Zee. De Cyprioten zelf zeggen ook dat 360 dagen per jaar de zon schijnt. Cyprus is een eiland geschikt voor alle reizigers. Ideaal voor strandvakanties in combinatie met leuke excursies. Het eiland is ook prima geschikt om een auto te huren en er zelf op uit te gaan. Let er wel op dat het verkeer links is. De bewegwijzering is heel duidelijk en wordt al tijdig aangegeven. Ook in de bergen zijn de wegen goed geasfalteerd. Het binnenland en met name het Troodosgebergte is erg groen met veel bloemen en citrusplantages.

De bevolking van Cyprus is erg vriendelijk. Met een paspoort kun je een bezoek brengen aan het Turkse gedeelte. Nicosia, de hoofdstad is erg indrukwekkend door de grens die dwars door de stad heen loopt. In het binnenland zie je nog het echte Cyprus, de mensen zijn er zeer gastvrij. Het voorjaar in Cyprus is geweldig: de natuur is dan schitterend met duizenden bloemen, groene heuvels en valleien. De liefhebber van oude beschavingen komt op Cyprus ook aan zijn trekken: er zijn vele opgravingen van Griekse en Romeinse cultuur. De mooiste stranden liggen in het oostelijk gedeelte, de natuur is in het westen veel gevarieerder.

Hieronder een korte impressie van de verschillende (bad)plaatsen, die ik bezocht heb:


Ayia Napa
Ayia Napa is één van de grootste badplaatsen van Cyprus. Het heeft voor ieder wat wils. Een gezellig (oud) centrum met diverse winkels, restaurants en terrasjes. Het uitgaansleven is ‘s avonds erg bruisend met de verschillende discotheken. Ook zijn er schitterende zandstranden waar diverse watersporten worden aangeboden. In juli/augustus wordt de plaats overspoelt met jongeren, maar buiten deze maanden kan iedereen die van een levend ...

Lees verder

Reageren