Cyprus in het najaar

Mijn naam is Daniëlle Steenhoek en ik heb tijdens een studiereis het prachtige eiland Cyprus bezocht.

Cyprus
Cyprus, het op twee na grootste eiland in de Middellandse Zee, biedt haar bezoekers vele soorten vakantiemogelijkheden. Strand, wandelpaden, musea, opgravingen, kerken en kloosters, natuur,  uitgaansgelegenheden en natuurlijk heerlijk eten; het is er allemaal!
Het eiland Cyprus is qua grootte ongeveer te vergelijken met de provincies Friesland,  Groningen en Drenthe samen. Het heerlijke klimaat en de gastvrijheid van de bevolking maken van Cyprus een geweldige vakantiebestemming. Cyprus is uitermate geschikt om per huurauto te ontdekken. De wegen zijn zeer goed. Vanuit de stad Limassol ben je nooit langer dan een uur onderweg naar bijvoorbeeld Paphos, Larnaca,  Agia Napa of de hoofdstad Nicosia. Opvallend: de straten/wegen zijn schoon, er is weinig vuil en viezigheid te bekennen.

Hieronder een kort stukje van een aantal bestemmingen die we in korte tijd bezocht hebben:


Paphos
Paphos is een gezellige en veelzijdige badplaats met veel accommodaties van goede kwaliteit. Rondom Paphos vind je de ideale combinatie van heden en verleden. In het toeristische centrum Kato Paphos kun je heerlijk genieten rondom het oude en gezellig vissershaventje met uitzicht op het oude kasteel. De pittoreske haven heeft diverse terrrassen, restaurants en (toeristen)winkeltjes.  Tussen de haven en iets verder gelegen historische centrum Pano Paphos vind je vele restanten uit de oudheid, zoals de prachtige mozaïeken en de koningsgraven. Vanuit Paphos kan het schiereiland  Akamas verder ontdekt worden, dit is zeker de moeite waard!

Coral Bay
Deze badplaats bevindt zich op circa 6 kilometer van Paphos en het strand wordt omschreven als één van de mooiste zandstranden (60 ...

Lees verder

Reacties

Johanna Ligthart

Hoi Danielle, weet jij toevallig waar de grootste bovenste foto is genomen ? welke plaats en bij welk hotel dit ligt ? Ziet er leuk uit

Reageren