Daytrip Dubai

Als je in de Emiraten bent mag een bezoek aan Dubai zeker niet ontbreken! Vanuit Abu Dhabi ben je in ongeveer 1,5 uur rijden in Dubai dus dat is goed te doen. Ik heb voor vandaag een citytour geboekt en als de auto voor komt rijden blijkt dat wij de enige gasten zijn en dus een privé tour krijgen... luxe hoor!

 

We vertrekken vanuit Abu Dhabi en rijden door de woestijn naar Dubai, onderweg zien we met name zand en opeens verschijnen daar de wolkenkrabbers! We zijn er!

 

Onze eerste stop is de Dubai Marina, in dit gebied vindt je veel restaurantjes en een promenade die om de haven heen loopt. Terwijl ik in de volle zon sta te kijken, kan ik me voorstellen hoe je hier 's avonds heerlijk kunt slenteren of plaats kunt nemen op één van de vele terrasjes. Wij hebben op dit moment helaas geen tijd om even op een terras te zitten dus ik draai me om en neem weer plaats in de auto. 

 

De volgende stop is het Atlantis The Palm hotel, één van de signature buildings van Dubai. Dit hotel ligt op The Palm, de eilandjes die in de vorm van een palmboom opgespoten zijn en hoe dichter bij je komt hoe mooier de auto's worden die je inhalen! Vanaf de boulevard voor het hotel heb je een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee. Nadat ik even heb genoten van het uitzicht en de verkoelende wind die hier waait gaan ik door naar Jumeirah.

 

Jumeirah is het strandgedeelte en vanaf het publieke strand heb je een prachtig uitzicht op het meest luxe hotel ter wereld, de Burj Al Arab. Wat me opvalt is dat er op het strand geen bedjes en parasols aanwezig zijn... Oei denk ik, als ik hier op het strand zou liggen dan zou ik levend verbranden. Ik vraag aan onze gids hoe dit zit en hij geeft aan dat later in het seizoen er wel degelijk bedjes en parasols te huur zijn en bij de privé stranden van de hotels ook. Gelukkig maar!

 

...

Lees verder

Reageren