De Rialtobrug en het San Marcoplein in Venetië

Op een bewolkte vrijdagochtend gaat bij ons om 4.15 uur de wekker. Wel wat vroeg, maar we gaan vandaag ook vroeg naar Venetië! Na een korte vlucht van anderhalf uur komen we aan op de luchthaven Marco Polo, waarvandaan we een taxi nemen naar het hotel.

 

Ons hotel ligt net buiten Venetië. Bij aankomst in het hotel hebben we mazzel, we kunnen meteen inchecken. Onze kamer is ruim en heeft uitzicht op straat. We frissen ons even op en lopen naar treinstation Mogliano Veneto en kopen een kaartje dat het hele weekend geldig is.

 

De trein rijdt direct naar het centrum van Venetië. Bij aankomst zien we meteen het Venetië zoals je het je voorstelt, veel water, boten en natuurlijk de drukte. We besluiten een stukje te gaan lopen, waarbij we tijdens onze wandeltocht op zoek gaan naar de Rialtobrug en het San Marcoplein. We hebben van tevoren niet bedacht wat we gaan doen en kijken wel wat we tegenkomen. Deze stijl bevalt ons, want al wandelend komen we de mooiste gebouwen, bruggen en straatjes tegen. We kijken onze ogen uit, op iedere hoek van de straat staat wel een beeld of een mooie kerk. Uiteindelijk komen we uit bij de Rialtobrug en besluiten we een hapje te eten. Overal in Venetië kun je heerlijk eten! Natuurlijk vindt je pasta en pizza in grote getalen op de kaart, maar ook vlees en vis is volop aanwezig. Onder het genot van een bord lasagne en een heerlijke rode wijn, kijken we naar de de drukte op de bekendste brug van Venetië en het bootverkeer op de Canal Grande. De prijzen in Italië zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Let alleen wel op, de prijzen op het San Marcoplein en rond de Rialtobrug zijn vaak wel veel hoger dan in de smalle straatjes verderop.

 

Tijdens het wandelen zien we veel mensen - Italianen in nette pakken, toeristen en lokale bevolking - in regenlaarzen lopen.& ...

Lees verder

Reacties

Leonie

Leuk verhaal weer, Iris!! En wat heb je mooie foto's gemaakt!

Reageren