De 5 mooiste plekken in Montenegro

Montenegro is de nieuwe bestemming van 2016. Nou ja, nieuw? Joegoslavië was al in de jaren '60 een geliefde vakantiebestemming, mooi weer, lekker voordelig voor westerse toeristen, dichtbij en toch een hele andere wereld. In de jaren '90 gooide de Balkanoorlog roet in het eten en verdween het toerisme in dit gebied volledig. Gelukkig worden deze landen nu herontdekt en Montenegro is geen uitzondering!

 

Podgorica

Het land past drie keer in Nederland, maar is verrassend divers! Hier ontmoeten het katholieke westen en het orthodoxe oosten elkaar. Door de verschillende overheersers is er een mix van culturen ontstaan en dit zie je overal in het land terug. Zo kent de hoofdstad Podgorica onder andere Ottomaanse invloeden. Langs de kust regeerden vooral de Venetianen, waardoor je hier prachtige kerken, paleizen en olijf- en wijngaarden vindt. In de middeleeuwen brachten de Servische Dynastieën het orthodoxe geloof naar Montenegro. Dit is terug te zien in de vele kerken met kleurrijke fresco's en vele iconen.

 

Budva

Budva is de bekendste badplaats van Montenegro. Het Middeleeuwse centrum ligt op een schiereiland en is volledig autovrij. Zodra je door één van de stadspoorten de stad binnen bent gewandeld kun je heerlijk dwalen door kleine sfeervolle straatjes met winkeltjes. De sfeer is Venetiaans met bewerkte deuren, ramen en balkons. Strijk neer op één van de gezellige terrassen op de vele pleintjes en geniet van een verkoelend drankje of een heerlijke kop koffie. 

Net buiten de stadsmuur ligt een kleine jachthaven met prachtige schepen. Hiervandaan loopt een mooi aangelegde boulevard naar het nieuwe gedeelte van de stad. Hier vind je vooral moderne bebouwing, winkelcentra en hotel ...

Lees verder

De 5 mooiste steden in Montenegro Bezoek Montenegro voor een strandvakantie Natuurschoon in Montenegro Authentieke sfeer in Montenegro

Reageren