De Club Med ervaring op Bali

Wij zijn met Cathay Pacific naar het mooie eiland Bali gevlogen. Cathay Pacific is een redelijk goede luchtvaartmaatschappij. Zowel op de heen als terugreis maak je een tussenstop van ongeveer 3 uur in Hong Kong. Ik heb in Bali het plaatsje Nusa Dua bezocht en vele excursies in de omgeving gemaakt. Wij verbleven in het Club Med dorp. Het is echt een overheerlijk eiland. Er is lekker eten, een goed klimaat en zeer vriendelijke mensen. Ik ben meerdere malen op reis naar Indonesië geweest, zowel privé als zakelijk, dus je kunt mij alles vragen (Onder het verslag kun je een vraag of reactie plaatsen). Dit verslag gaat over mijn reis naar Bali, Nusa Dua, Club Med.

Nusa Dua en omgeving
Club Med ligt in Nusa Dua, gelegen in het zuiden van Bali, ongeveer 14 kilometer van Den Pasar. Nusa Dua is een langgerekte groene strook, aan het brede zandstrand. Dit is de locatie waar de luxe 5 sterren hotels zich bevinden. Op loopafstand is er een winkelcentrum met terrasjes en restaurants.
Vanuit Nusa Dua kan je meerdere excursies maken naar onder andere de Ayung rivier om te wild water raften. Ook kun je naar Ubud, dit is een leuke plaats waar veel kunst te bewonderen is (zoals schilderijen/houtsnijwerk/beelden/goud en zilver). Je kan er ook het heilige apenbos bezoeken (the sacred monkey forest sanctuary) hier lopen Balinese makaken vrij rond. Deze zijn erg brutaal en soms zelfs gevaarlijk. Ze pakken eten af en je moet ook goed opletten dat ze er niet vandoor gaan met je kettingen/oorbellen/zonnebril. Maar het is wel erg leuk om er door heen te lopen (zonder bananen).

Je kan na je excursies van een heerlijke rijsttafel genieten in een lokaal restaurant, gelegen tussen de rijstvelden. Ook is de tempel Tanah Lot zeker een bezoek waard. Verder zijn diverse boottochten mogelijk met een catamaran, in combinatie met snorkelen en/of dolfijnen ontdekken.

Club Med
Club Med is ee ...

Lees verder

Reageren