De Koningsdam van HAL

De Koningsdam van de Holland America Line is alweer ruim een jaar in de vaart en is het eerste schip in de zogenaamde Pinnacle klasse. De inrichting van het schip is stijlvol met als thema; muziek.
Doordat er bij de inrichting meer kleur is gebruikt, oogt het schip moderner dan zijn voorgangers. Er kunnen 2650 passagiers aan boord en is met haar 300 meter lengte voor Holland America Line een groot schip.

 

De hutten

Een bijzonder huttype is de Signature suite. Deze suite is geschikt voor drie personen waarbij het derde bed 'verstopt' is achter een schilderij. De hut is door middel van een wand opgesplitst in twee aparte slaapgedeeltes en beschikt onder andere over een whirlpool. Ook is de hut van alle comfortabele gemakken voorzien en bovendien aantrekkelijk geprijsd.

Wat opvalt op de Koningsdam is het grote aantal balkonhutten aan boord. (Voor HAL-kenners: er zijn om die reden geen Lanai-suites (= buitenhut met een schuifdeur naar het Promenadedek) op het schip aanwezig).

 

Culinair

Leuk om te noemen op culinair gebied is het Dutch Café, een noviteit, met onder andere zoute haring, bitterballen, patat met én poffertjes. Deze Hollandse specialiteiten zijn allemaal inbegrepen. Exclusief de drankjes uiteraard.
Ook bijzonder is het Culinary Arts Center, waarbij u samen met de chefkok interactief een viergangendiner bereidt. Prijs incl. hapjes, cocktails en onbeperkt wijn: $ 39 per persoon.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Koningsdam of één van de andere cruiseschepen van de Holland America Line? Neem contact op met cruise@zonvaart.nl.


hut HAL Koningsdam Vista Suite, Koningsdam MS Koningsdam Zwembad, Koningsdam

Reageren