De afwisselende eilanden van Stockholm

Het blijft altijd leuk, maar zeker ook spannend zo'n studiereis. Vandaag reis ik af naar Stockholm! Eerst ontmoeten we elkaar op Schiphol en ontvangen we informatie over deze bijzondere stad.

Na een prettige vlucht met SAS komen we aan. We lopen naar beneden waar we ons moeten melden voor de Arlanda Express, een trein die van de luchthaven naar het centrum van Stockholm rijdt. We krijgen even de tijd om onze spullen uit te pakken en dan gaan we de stad verkennen. Het weer zit gelukkig mee en dus gaan we lekker fietsen.

Stockholm is een prima stad om doorheen te fietsen. De stad bestaat uit 14 verschillende eilanden, waarvan er veel door bruggen verbonden zijn. Overal zijn fietspaden aangelegd en er zijn aparte stoplichten voor fietsers, erg veilig dus!

De eerste indrukken van Stockholm zijn geweldig. Wat een leuke stad! De typisch Scandinavische huizen, het leuke taaltje, kleine gezellige straatjes, aardige mensen en vooral de rust valt ons op.

Het mooie van Stockholm is dat ieder eiland een ander karakter heeft. Het hoofdeiland Gamla Stan is gezellig druk, met leuke winkelstraten, mooie bezienswaardigheden en een goed uitgaanscentrum. We fietsen langs City Hall, een prachtig gebouw midden in de stad. Van hier uit heb je een mooi uitzicht over de omliggende eilanden. Vanuit het gezellige Gamla Stan fietsen we over de grootste brug richting het volgende eiland. Vanaf de brug heb je een goed zicht op het koninklijk paleis.

Eenmaal aangekomen op het volgende eiland vallen we allemaal stil. Dit eiland is groen, we zien alleen maar bomen, park en fietspaden. Tijdens de fietstocht komen we heerlijk tot rust in dit prachtige park. Op ieder veldje staat een leuk klein huisje. De gids vertelt ons dat dit vakantiehuizen zijn van de royals van Stockholm. Leuk om te weten is dat je ook overal mag kamperen in Zweden (dus ook in Stockholm). Wel belangrijk is dat je hierbij niet de privacy van andere personen mag sch ...

Lees verder

Reageren