De echte charme van Japan

In 2005 verruilden wij onze woonplaats Alkmaar met drie jaar Tokyo, vanwege het werk van mijn man. En laat ik ook nog bij Zonvaart werken en altijd op zoek zijn naar nieuwe bestemmingen, dit was een droom die uitkwam!


We woonden midden tussen de Japanners in de wijk Shibuya in Tokyo! Het eerste half jaar was ik echt “Lost in Tokyo”, maar door het super openbaar vervoer (metro's die om de drie minuten gaan en stipt op tijd!) en door de taal te leren, leerde ik de stad goed kennen.


Tokyo is een adembenemende metropool (ca. 20 miljoen mensen) waar van alles gebeurt! Er zijn prachtige parken, het uitgaansleven is bruisend, je kunt tot drie uur ‘s nachts nog uiteten en geen plek is hetzelfde!


De stad is opgebouwd uit verschillende centra, ieder met zijn eigen karakter. Je kunt deze stad blijven ontdekken, aan de buitenkant heel modern maar binnenin nog heel traditioneel!
Onderweg in de stad kom je de meest vreemde gadgets tegen, loop je het ene moment in hypermoderne straten; sla je de hoek om, sta je ineens voor een traditioneel theehuis, waar je je schoenen uit moet doen (bij mensen thuis staan er standaard slippers klaar bij de voordeur, ik nam deze traditie snel over…).


Op straat is het druk, maar kom je in de metro dan weet je niet wat je ziet, duizenden mensen (=net mieren) die heel gestructureerd van A naar B gaan. Op het eerste gezicht is het net een doolhof waar je nooit meer uitkomt en dan al die krioelende mensen… In de spits worden de Japanners letterlijk in de metro's geduwd door een medewerker van de metro omdat het anders niet past, heel bizar!


Over vreemde dingen gesproken, voorverwarmde wc-brillen tref je bijna altijd aan op elk toilet (en dat zijn er veel, overal openbare heel schone toiletten) met een scala aan knoppen, die je kunt gebruiken zoals een knop met bloemgeuren om ongewenste luchtjes te verhullen, maar o ...

Lees verder

Reacties

Ouders van Sandra

Sandra wat leuk geschreven we willen zo weer terug om alles nog een keer te beleven (wie weet). Papa en Mama.

Pieter

Mooi verslag! Je weet de sfeer echt goed te beschrijven. Ik krijg direct zin om er heen te gaan! Pieter.

Emma

Hele leuke foto's en leuke info over japan!!!! Liefs Emma Blok (je dochter)

Reageren