De leeuwenrots van Sigiriya

Ik word wakker in hotel Sigiriya Village, heerlijk geslapen. Dit hotel ligt midden in de natuur, dus je hoort alleen de geluiden van vogels en hier en daar een aapje. Als ik de gordijnen open doe kijk ik uit op de immense "Leeuwenrots" van Sigiriya, vandaag ga ik deze beklimmen! Dit is toch wel één van de hoogtepunten tijdens mijn verblijf in Sri Lanka.


's Middags kom ik aan bij de rots en het bijbehorende historische complex Sigiriya, het is één van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Sri Lanka en dat is te zien....rijen mensen zijn bezig om de 1200 treden tellende trap langs de  rots te beklimmen. Maar ondanks de drukte is het zeer de moeite waard. Tijdens de tocht naar boven kom je langs prachtige fresco's. De 'wolkenmeisjes' die hierop afgebeeld staan behoren tot de mooiste van het land.

Op een gegeven moment kom ik uit op een plateau met daarop de restanten van de oude leeuwenpoort, tussen de leeuwenpoten neem ik de laatste steile trappen naar boven. Voor mensen met hoogtevrees is deze trap nog een hele uitdaging, maar daar heb ik gelukkig geen last van.


Eenmaal boven geniet ik van het adembenemende uitzicht en bekijk ik de ruïnes van het voormalige paleis van de koning. De zon gaat bijna onder, dit moet een prachtige zonsondergang worden, helaas is het iets bewolkt, maar alsnog is het prachtig. 

Als de zon eenmaal onder is, dan is het gelijk ook pikdonker, dus ik moest in het donker de rots weer afdalen. Mocht je dit niet prettig vinden, dan raad ik aan om de rots te beklimmen met zonsopgang. Midden op de dag de rots beklimmen is eigenlijk niet te doen, qua hitte, dit zou ik niet aanraden.


Reacties

Leonie

Leuk verhaal Danielle!

Reageren