De oude binnenstad van Montreal

Halverwege de middag rij ik de op één na grootste Franstalige stad ter wereld, Montréal binnen. Montréal is een stad waar genoeg te zien is, dus ik sta te popelen om deze te gaan ontdekken. Snel nog even langs de receptie van het hotel voor een plattegrond van de stad en wat insider tips. 

 

Ik besluit om eerst de binnenstad te bezoeken. Binnen 20 minuten kom ik aan bij Place Jacques-Cartier, het toeristische centrum van Vieux-Montréal oftewel de oude stad. Het is hier aardig druk met verschillende straatartiesten en jongleurs die ervoor zorgen dat iedereen wel even blijft staan. Ik loop verder en stop voor het indrukwekkende stadhuis, Hôtel de Ville.

Ik blijf mij in deze stad maar vergapen aan alle prachtige oude gebouwen. Net voor sluitingstijd bereik ik de Basilique Notre-Dame. Snel koop ik een kaartje en via een zware houten deur kom ik de basiliek binnen. 

 

Eenmaal binnen vallen alle geluiden van buitenaf weg en loop ik in totale stilte verder. Via het middenpad loop ik dieper de enorme basiliek in waar mijn blik naar het immense altaar getrokken word. Het altaar is prachtig verlicht en samen met de plafondschilderingen lijkt het alsof ik onder een sterrenhemel loop. Ik neem plaats op een houten bank en probeer alles in mij op te nemen.  Zodra ik weer buiten op de trappen van de basiliek sta, is van de stilte van binnen weinig over.

 

Het begint te regenen, dus gewapend met een paraplu loop ik over geplaveide straten verder naar Vieux Port, de oude haven aan de rivier. Lopend door de binnenstad zie ik verschillende kleine winkeltjes, gezellige bistro's en restaurants. Al snel zie ik de zilveren koepel van de oude markthal. Daar was ik naar op zoek. Binnen slenter ik langs galerieën en kleine boetieks waar kunst, kleding, sieraden en handgemaakte accessoires worden verkocht. In Le Café des Arts geef ik m ...

Lees verder

Reageren