De vele tempels van Myanmar

Ik neem je in dit reisverhaal mee tijdens mijn eerste kennismaking met het prachtige Myanmar, of Birma zoals het tot voor kort heette. Mijn verwachtingen van het land waren nauwelijks aanwezig, toch werd ik erg verrast door de schoonheid van de hoofdstad Yangon.

 

Yangon

Het is even schakelen; van de gure Hollandse wind, naar de warmte van Myanmar. Je kent het wel, zo'n prettige 'klap in je gezicht' als je het vliegtuig uit loopt.

 

Ik ben aangekomen in Yangon en nadat ik mijn koffer heb opgehaald, ga ik op zoek naar mijn chauffeur. De lieve meneer brengt me naar mijn eerste hotel waar ik kan bijkomen van de 12 uur durende vlucht naar Myanmar.

 

Na een goede nacht en een heerlijk ontbijt ben ik klaar voor een nieuwe dag. Ik ben zo benieuwd of het beeld dat ik van Myanmar heb ook klopt. Best moeilijk om je een voorstelling te maken van een land waar je totaal niets van weet.

 

Eén ding weet ik wel, er zijn echt veel tempels.
 

Privé rondreis

Ik mag de luxe ervaren van een privé gids. Hoe relaxed is dat!

 

Samen gaan we op pad. Ze neemt me mee naar markten, mooie groene parken en prachtige koloniale gebouwen. Aan het einde van de dag bezoeken we de meest bekende tempel van Yangon, de 'Schwedagon' pagode. Zodra je de drempel over bent komt de geur van wierook je tegemoet en hoor je in de verte de schuifelende voeten van de monniken.

 

Schwedagon pagode

'Dit is de grootste tempel van heel Myanmar', zegt mijn gids. Hoe bijzonder! Iedere dag komen hier honderden monniken om te bidden. Ook nu zijn ze in grote getalen aanwezig. Ik kijk mijn o ...

Lees verder

Reageren