Desert Safari

Na de lunch staan ik klaar voor de desert safari, ik heb een lichte maaltijd genomen omdat ik gehoord heb dat een safari door de woestijn er best heftig aan toe kan gaan.

 

De jeep rijdt voor en ik neem plaats op de achterbank. Al snel laten we de bewoonde wereld achter ons en rijden we Abu Dhabi uit. Na een korte plaspauze bij een tankstation vervolgen wij onze weg naar richting de woestijn. Door de waarschuwingsborden heb ik al snel in de gaten dat we er bijna zijn. In plaats van waarschuwingsborden voor overstekende koeien heb je hier borden die waarschuwen voor kamelen.

 

Bij de kamelen boerderij laat de chauffeur de lucht uit de banden van de jeep lopen om straks meer grip te hebben. Dan is het zover… opnieuw nemen ik plaats achter in de jeep. Gordels vast en vol spanning rijden we bij de boerderij vandaan. De route door de woestijn begint eerst vlak maar al snel zie ik de eerste duinen verschijnen. Zonder enige waarschuwing trapt onze chauffeur het gas in en rijden we naar de top van de duin. Vanaf de top van de duin heb je een weids uitzicht over de woestijn en veel meer dan zand zie je niet. Ik heb maar kort de tijd om van dit uitzicht te genieten want voordat ik het weet duikt onze jeep over de top weer naar beneden de duin af. Hobbelend, stuiterend en soms gillend vervolgen wij onze weg door de woestijn.

 

Bovenop een van de duinen stoppen we om te genieten van de zonsondergang. Ik neem plaats in het warme zand en staar over de duinen naar de zon die langzaam de woestijn inzakt. Achter mij zie je de maan al verschijnen… Dit is werkelijk een van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien. In de schemer vervolgen wij onze weg naar het bedoeienkamp waar ik onder het genot van een heerlijke maaltijd kan nagenieten van een enerverende en avontuurlijke rit door de woestijn.


Reageren