Dit wil toch iedereen!

Is het niet heerlijk om er even een paar dagen tussenuit te gaan? Relaxen bij het zwembad, cultuur opsnuiven in een mooie stad, 's avonds genieten van een heerlijk vijfgangendiner, vermaakt worden door een wervelende show in het theater en nog een afzakkertje in één van de bars of misschien toch even de voetjes van de vloer in de disco. Dit alles is mogelijk tijdens de cruise die ik heb gemaakt.

 

In een klein uur brengt KLM ons naar Milaan. Dan nog even twee uurtjes in de bus naar Genua. Naar mate de reis vordert, begint het landschap van Ligurië te veranderen. In plaats van de vlakke kale landerijen, doemen mooie groene bergen, excuus heuvels, zich op. De weg slingert zich door het dal en zo komen wij aan in Genua, waar de zon ons glimlachend verwelkomt.

 

MSC Fantasia

De machtige MSC Fantasia ligt ons in de haven al vredig op te wachten. Wat direct opvalt is het overweldigende formaat van het schip. Met maar liefst achttien dekken en een lengte van ruim 300 meter en een breedte van 37 meter is het veruit het kopstuk van de haven. Het inchecken verloopt rustig en we worden snel en vriendelijk geholpen door een charmante Italiaanse dame van MSC. Even de creditcard laten zien, handtekening zetten, met een smile op de foto en we krijgen onze boardcard.

We zijn nog niet aan boord of de sirenes beginnen luid te loeien en dat betekent tijd voor de 'emergency drill'. Op onze boardcard staat waar wij moeten verzamelen met ons reddingsvest aan. Voor ons is dit het casino. Wij laten onze kaart scannen als bewijs van onze deelname aan de oefening en spoeden ons terug naar de hut.

Lees verder


Reageren