Dubai, luxe, groots, indrukwekkend

Ik ben 5 dagen op studiereis naar Dubai geweest. Hieronder volgt een verslag van alle belevenissen, hoogtepunten, tips en goede raad!

Dag 1
Na een vlucht van ongeveer 6 uur met ArkeFly landen we dan eindelijk op Dubai International Airport. Komende winter zal ArkeFly (met tussenlanding) naar Dubai vliegen. Men vraagt zich vaak af waar de zon schijnt tijdens onze Hollandse winters. Dubai heeft gegarandeerd zon in de winter! In september is de gemiddelde temperatuur overdag ca. 40 graden en in de avond koelt het nauwelijks af, dus bij aankomst overviel de warmte ons nogal.
Daarnaast is het eerste wat opvalt dat alles enorm groots is opgezet. Zou dit een voorteken zijn van de grootsheid van Dubai? We moeten toch nog wel even acclimatiseren hoor! De warmte is behoorlijk intens! Maar de mysterie is reeds te proeven…

Dag 2

Vandaag staan er leuke activiteiten op het programma; in de ochtend een aantal hotelbezoeken. Er is wat ons betreft een verschil tussen de stadshotels en de hotels aan Jumeirah beach. Ook zeker qua prijs. De luxe hotels zoals Burj al Arab en Atlantis the Palm liggen aan Jumeirah Beach en maken het plaatje voor een vakantie naar Dubai compleet. De stadshotels zijn een stuk voordeliger en bieden veel extra service zoals gratis wifi en shuttles services naar de stranden en shopping malls. Het is een afweging waard. Tip voor een stadshotel: Marco Polo hotel.
Onderweg naar de hotels maken we voor het eerste kennis met de skyline van Dubai. Superlatieven schieten te kort…. Groots, hoog, luxe, overdaad… erg indrukwekkend!
In de middag staat er een safari per 4 x 4 in de woestijn op het programma.
We krijgen nog even een uurtje de tijd om op te frissen voordat we vertrekken naar de woestijn. Van het vrije uurtje wordt dankbaar gebruik gemaakt; er kan snel een duik genomen worden in de warme zee (ca. 35 graden) of in het ...

Lees verder

Reageren